Random Article


Originele Batmobile geveild voor meer dan 4 miljoen dollar

 

2
Posted 21/01/2013 by

Rick Champagne, de 56-jarige eigenaar van een transportbedrijf, is zaterdag 19 januari via een veiling van bijzondere wagens eigenaar geworden van de originele Batmobile. Dit is de wagen dewelke van 1966 tot 1968 werd gebruikt in de klassieke Batman tv-serie met Adam West in de hoofdrol. Champagne tikte zo’n $4,2 miljoen dollar af bij de kassa. En dan hebben we de belastingen, die naar verluidt ruim $420.000 dollar bedragen, nog niet meegerekend.

De koper kon zijn geluk niet op. “Toen ik klein was, was ik een grote fan van de tv-serie. Ik bezocht de veiling met de intentie om deze auto te kopen. Dat dit gelukt is, is een droom die uitkomt,” aldus Champagne.

De wagen werd verkocht door de oorspronkelijke eigenaar, de 87-jarige George Barris. De Batmobile werd gebaseerd op de  Lincoln Futura, een conceptwagen die halverwege de jaren 50 in Italie werd gebouwd in de Ford fabrieken. In 1965 kocht Barris de wagen voor een schamele $1 dollar. Barris was een fanatieke customizer van wagens en ging aan de slag om van deze wagen de eerste ware live-action Batmobile te maken voor de tv-serie (in eerdere tv-serials reed Batman nog met gewone wagens). De rest is, zoals ze zeggen, geschiedenis.

De wagen is sinds 1965 in zijn bezit geweest, maar na bijna 50 jaar vond hij het welletjes: “Het was tijd om de sleutels over te dragen aan een nieuwe eigenaar“.

Comments

comments


de baard van alan moore

 
avatar


2 Comments


 1. avatar
   
  Aleph

  Die zou mooi in de garage staan… ;)
 2. avatar
   
  Penpo

  Geef mij toch maar de tumbler.

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.