Random Article


Gerucht: En de slechterik voor de Justice League film wordt…

 


1
Posted 03/12/2012 by

Het is algemeen geweten dat Warner Bros. er alles aan doet om tegen de zomer van 2015 DC‘s bekendste superhelden op het grote scherm te krijgen in een Justice League-film. Dat Superman (al dan niet opnieuw gespeeld door Man of Steel‘s Henry Cavill), Batman, Wonder Woman, The Flash en Green Lantern in de film zullen verschijnen is een no-brainer. Aquaman, Martian Manhunter en Cyborg lijken uiteraard ook grote kanshebbers te zijn, maar wie of wat wordt de dreiging die al deze superhelden samenbrengt? Het antwoord, zo claimt de website Latinoreview uit hun bronnen vernomen te hebben, is niemand minder dan Darkseid.

Deze übervillain uit het DC-universum werd gecreëerd door Jack Kirby en verscheen voor het eerst in Superman’s Pal Jimmy Olsen #134 uit 1970. Hij is een duistere god die heerst over de helse planeet Apokolips en aan het hoofd staat van een clan religieus fanatieke discipelen en een leger Parademons. Darkseid is de ultieme slechterik uit Jack Kirby’s Fourth World Saga, The Great Darkness Saga-saga uit Legion of Super-Heroes, het DC-event Final Crisis en speelde mee in verschillende verhaallijnen omtrent Superman, Batman, Wonder Woman en de gehele Justice League. Buiten de comics verscheen hij ook al doorheen verschillende media, van de animatiereeksen Super Friends, Superman: The Animated Series en Justice League, tot animatiefilms als Superman/Batman: Apocalypse tot de tv-reeks Smallville tot videogames als Justice League Heroes en Mortal Kombat versus DC Universe.

In 2011 gebruikten Geoff Johns en Jim Lee een door Darkseid geplande invasie van de aarde om de New 52-oorsprong van de hedendaagse Justice League te starten. Het komt dan ook niet als een verrassing dat de verhaallijn Justice League: Origin (delen één tot zes van de huidige reeks) hiermee dan het springbord zou vormen voor de eerste Justice League-langspeelfilm.

De Justice League verscheen voor het eerst samen in The Brave and the Bold #28 uit 1960 en bevocht hierin de buitenaardse veroveraar Starro the Conqueror. In de verschillende oudere en nieuwere vertellingen van de League hun oorsprongsverhaal, werd dan ook consistent gekozen voor buitenaardse rassen/veroveraars om de helden samen te brengen, van de Appellaxians tot de White Martians. Hoewel men in de film dan meteen zowat de machtigste schurk uit het DC-universum zal opdraven, kan dezelfde basic alien invasion-plot als een gegeven worden beschouwd.

Het zou inderdaad wel interessant zijn dat men voor de eerste Justice League-film meteen voor Darkseid opteert, vermits de sequel tot concurrent Marvel hun eigen all-star film met een buitenaardse invasie, The Avengers, diezelfde zomer een zeer gelijkaardige villain zal bevatten. Thanos van Titan (voor het eerst verschenen in 1973, duidelijk geïnspireerd door en bijna drie jaar na Darkseid) kan gezien worden als Marvels versie van DC’s duistere god. Akkoord, DC was eerst – zowel met Darkseid als met het samenbrengen van hun populairste superhelden in één team -, maar probeer zoiets maar eens uit te leggen aan de miljoenen mensen die Thanos al op het grote scherm hebben gezien, geïnteresseerd zijn in de films en personages, maar niet vertrouwd zijn met hun geschiedenis in de comics.

Hoe het ook zij, mocht de informatie van Latinoreview kloppen, ziet de zomer van 2015 er niet alleen zo uit:

Maar ook zo:

En dat… is awesome.

Justice League: Origin kan je hieronder bestellen en onze reviews van de zes delen van het verhaal vind je hier: Justice League #1, #2, #3, #4, #5, #6.

Justice League: Origin bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


One Comment


  1. avatar
     
    Veruca

    Dat zag ik niet aankomen! Ik had echt verwacht dat de film alleen maar zou gaan over het gebekvecht binnenin het team. :p

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.