Random Article


Man of Steel al de eerste aanzet tot Justice League?

 


0
Posted 26/11/2012 by

We weten al dat Man of Steel, Zack Snyder (Watchmen) zijn reboot van de filmfranchise rond Superman, volgend jaar DC’s eerste superheld in een geheel nieuwe versie naar het grote scherm zal brengen. We weten ook dat Warner Bros. een film rond de Justice League, met Superman, Batman, Wonder Woman, Green Lantern en The Flash in de hoofdrollen, tegen 2015 in de zalen wil krijgen en daarna solofilms voor de verschillende superhelden wil uitspuwen (waaronder een nieuwe reboot voor Batman). Maar zal Man of Steel ook al behoren tot dit grotere DC-filmuniversum?

In een recent interview met de New York Post bleef Zack Snyder nog vrij ontwijkend over het hele gebeuren, maar uit zijn commentaren valt al wel te speculeren dat Man of Steel weleens een aanzet tot de Justice League zal brengen, net zoals Iron Man in 2008 deed voor The Avengers en het grotere Marvel-filmuniversum. “Ik weet niet hoe men Justice League gaat aanpakken, eerlijk, maar Man of Steel bestaat, en Superman zit erin. Ik weet niet hoe je daarmee verder kan gaan zonder dat te erkennen,” aldus de regisseur. Op de vraag of de nieuwe Superman, gespeeld door Henry Cavill (The Tudors), in een groter superheldenuniversum kan ge├»ntegreerd worden, antwoordde Snyder: “Ik kan daar eigenlijk echt niets op zeggen, wat dat zou een grote spoiler zijn. Ik kan wel zeggen dat ze me vertrouwen om het de juiste richting uit te sturen.” Cavill staat nu alvast onder contract voor nog zeker twee films na Man of Steel, zijnde oftewel sequels om een trilogie af te ronden, of een verderzetting van de rol in Justice League.

Dit is verre van de eerste poging om een groter DC-universum in de films te krijgen. Zo speelde Supergirl (1984) zich uiteraard al af in dezelfde continuïteit als de eerste Supermanfilms met Christopher Reeve, werd Metropolis, thuisstad van de man van staal, vermeld in Batman Forever (1995), Gotham City in Superman Returns (2006) en werd Superman zelfs bij naam vernoemd in Batman & Robin (1997). In Green Lantern (2011) zagen we dan weer Amanda Waller opduiken, in de comics een grote naam achter de schermen, terwijl er in een vroege versie van het script zelfs nog een cameo werd geschreven voor Clark Kent (die dan al dan niet gespeeld zou worden door acteur Tom Welling uit Smallville). Green Lantern werd echter niet de start voor een gedeeld DC-universum waar Warner Bros. op hoopte, en de kans is dan ook klein dat Ryan Reynolds deze rol opnieuw in Justice League zal spelen.

Toch lijkt, na het succes van Marvels Avengers, de kans nu meteen veel groter om al vanaf Man of Steel werk te maken van het DC-filmuniversum, ook al is Warner Bros. – net zoals DC in de comics – er zeker ook niet vies van om verschillende versies (gespeeld door verschillende acteurs) van hun superhelden tegelijkertijd te laten rondvliegen doorheen verschillende filmfranchises. Snyders commentaren en terughoudendheid impliceren echter wel dat er zeker al sprake van moet zijn om een cameo of vermelding van een personage buiten de Supermanmythologie in de nieuwe film te stoppen. En, zeg nu zelf, wie beter dan de allereerste superheld (alsook deze wereld haar eerste publieke contact met superkrachten en buitenaards leven) om een nieuwe versie van het gedeelde DC-universum naar het grote scherm te brengen?

Man of Steel verschijnt op 19 juni 2013 in de Belgische bioscopen…

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.