Random Article


Mortal Kombat filmreboot krijgt budget

 

2
Posted 07/11/2012 by

In een recent interview met Lance Sloan, een werknemer bij Warner Bros., raakte het budget bekend dat de filmreboot van Mortal Kombat zal krijgen. Regisseur Kevin Tancharoen, die in 2010 furore maakte met de in eigen beheer geproduceerde kortfilm Mortal Kombat: Rebirth en daarna van Warner Bros. de officiële webreeks Mortal Kombat: Legacy mocht regisseren, krijgt schijnbaar een budget van $40-50 miljoen dollar om de langspeelfilm te maken.

Wanneer je weet dat de typische zomerblockbuster vandaag om en bij de $200 miljoen dollar kost om te draaien, lijkt dit bedrag, in vaktermen, peanuts. Toch werd Mortal Kombat uit 1995, de eerste verfilming van de succesvolle fighting game van NetherRealm Studios (voordien Midway) gedraaid met een budget van “slechts” $18 miljoen dollar. Deze film, geregisseerd door Paul W.S. Anderson (Resident Evil) met Christopher Lambert in de hoofdrol, bracht uiteindelijk ongeveer vijf maal zoveel op aan de kassa.

Regisseur Tancharoen is momenteel nog bezig met de productie van het tweede seizoen van Mortal Kombat: Legacy, dat zich volledig zal focussen op de toernooiverhaallijn van de eerste videogame uit 1992 waarmee het allemaal begon. Over de plot voor de langspeelfilm daarentegen, is nog maar weinig bekend. Een deel van een gelekte scriptpagina gaf al wel aan dat de personages Jackson “Jax” Briggs (uit Mortal Kombat II, 1993) en Kabal (uit Mortal Kombat 3, 1995) er alvast in zullen opduiken.

Een mogelijke plotbeschrijving werd op het net geplaatst door de website Bloody Disgusting, dewelke stelt dat de film zal draaien om een supermarktbediende die plots het besef krijgt dat ie over bovennatuurlijke krachten beschikt en zo in een ultieme strijd tussen goed en kwaad verwikkeld geraakt. Deze plot lijkt echter nogal haaks te staan op Kevin Tancharoen (tenslotte zelf een MK-fanboy) zijn gebruikelijke aanpak tot de franchise. Ondanks de misschien net iets meer realistische en grimmige toon, leverde Mortal Kombat: Legacy alvast een redelijk trouwe adaptatie van de verhaallijnen en klassieke personages uit de games en vorige films/tv-series, compleet met de talloze interdimensionele conflicten die hierin plaatsvinden. Het zou maar vreemd zijn mocht de studio, na het aannemen van Tancharoen, plots een radicaal andere weg inslaan. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


2 Comments


  1. avatar
     
    CK3v1N

    Fatality!

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.