Random Article


Ms. Marvel in The Avengers 2?

 


1
Posted 07/10/2012 by

De sequel tot Marvel‘s The Avengers zal pas op 1 mei, 2015 in de bioscoopzalen te zien zijn, maar de geruchtenmolen voor de film komt al aardig op gang. Volgens de Britse krant The Daily Mail zouden terugkerend regisseur Joss Whedon en Marvel Studios twee actrices in het vizier hebben voor de rol van niemand minder dan Carol Danvers, voormalige Ms. Marvel, Warbird, Binary en de uitgeverij hun huidige Captain Marvel. Het draait om Emily Blunt (The Devil Wears Prada, alsook de eerste keuze voor Black Widow in Iron Man 2) en Ruth Wilson (Luther, The Lone Ranger).

Het personage Carol Danvers, een officier in de Amerikaanse luchtmacht, verscheen voor het eerst in de comics in Marvel Super Heroes #13 uit 1968 en werd gecreƫerd door Roy Thomas en Gene Colan. Ze ontmoette hier de superheld en lid van het buitenaardse Kree-ras, Captain Marvel, en verkreeg na een ongeluk aan hem gerelateerde superkrachten. Haar debuut als Ms. Marvel maakte ze in haar eigen reeks uit 1977 door Gerry Conway en Chris Claremont en het personage werd achteraf onder meer ingelijfd tot de Avengers, maakte een persoonlijke aartsvijand in de mutante Mystique, speelde tijdelijk haar herinneringen en krachten kwijt aan diens geadopteerde dochter Rogue (later een lid van de X-Men), adopteerde nieuwe aliassen als Binary, met de krachten van een ster, en Warbird, om uiteindelijk terug naar Ms. Marvel te keren. Momenteel schittert Danvers echter als Marvels nieuwste Captain Marvel in een soloreeks die pas enkele maanden geleden van start ging. In de Ultimate Marvel-realiteit verving Carol Danvers dan weer een tijd Nick Fury als hoofd van de defensieorganisatie S.H.I.E.L.D.

Of Carol Danvers dan werkelijk als Ms. Marvel zal opduiken in het Marvel-filmuniversum, is momenteel nog niet geweten. Toch lijkt een rol voor Marvels momenteel grootste vrouwelijke solosuperheld helemaal niet vreemd te zijn in de nieuwe Avengersfilm. Als we de naar de Tesseract (alias de Cosmic Cube) zoekende kosmische badass Thanos tot de hoofdvijand van de film mogen rekenen, doet dit al meteen terugdenken aan de gelijkaardige verhaallijn uit de Captain Marvel-comics van de jaren 70. Interessant wordt het dan om te zien of Marvel Studios al dan niet de buitenaardse Kree of, wie weet, de originele Captain Marvel (Mar-Vell) introduceert tot hun immer uitbreidende filmuniversum.

Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


One Comment


  1. avatar
     
    Veruca

    Ik moet hier natuurlijk gewoon de eerste comment op geven. :p

    Ik zou het fantastisch vinden mochten ze Carol in de film steken, en dan liefst in full action ipv gewoon een ‘cameo’. Ik moet wel toegeven dat ik andere actrices in gedachten had, als we het hebben over een filmversie van onze nieuwe Captain Marvel. Als het inderdaad tussen die twee dames gaat, dan zou ik echter voor Ruth Wilson kiezen, ook al ben ik eerder fan van Emily Blunt. Ik zou gaan voor de vrouw van wie ik vind dat die het meeste op Carol lijkt… in hoeverre je iemand’s gezicht kunt vergelijken met een personage uit een comic, en dat is dus Ruth naar mijn mening.

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.