Random Article


Michael Clarke Duncan overleden

 


0
Posted 04/09/2012 by

Acteur Michael Clarke Duncan overleed aan de gevolgen van een hartaanval. Dat bevestigde zijn manager Dan Spilo gisteren. Eerder had de verloofde van Clarke Duncan, Omarosa Manigault al verklaard dat de acteur overleden was. Clarke Duncan werd slechts 54 jaar.

Op 13 juli trof Manigault de acteur bewusteloos aan in zijn huis. Ze bracht hem naar het ziekenhuis waar bleek dat hij een hartaanval had gekregen. Clarke Duncan kon echter niet meer herstellen en bleef in het ziekenhuis tot zijn overlijden.

Michael Clarke Duncan was vooral bekend als de grote beer met het gouden hart. Deze kenmerken kwamen vooral goed tot uiting in zijn rol als de ter dood veroordeelde John Coffey in The Green Mile (1999). De acteur kreeg er terecht een Oscarnominatie voor. Zijn eerste grote rol was echter in Michael Bays Armageddon uit 1998.

Verder was Clarke Duncan ook nog te zien als de Kingpin in Daredevil (2003), Manute in Sin City (2005) en vele andere films. Ook sprak hij de stem in van Kilowog in Green Lantern (2011). Onlangs zette hij een nieuwe stap in zijn carrière en kreeg hij een vaste rol in de serie The Finder waar hij opnieuw de potige kerel met het gouden hart speelde.

Manager Spilo zei in zijn verklaring dat Clarke Duncan de enige acteur was die, als hij een fan ontmoette, de fan meestal niet om een handtekening vroeg, maar om een knuffel. “Hij had een hart, zo groot als de wereld.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.