Random Article


Ben Affleck als regisseur voor de Justice League film?

 


7
Posted 09/08/2012 by

Nu Christopher Nolan, regisseur van de Dark Knight-trilogie en producer van Man of Steel, heeft laten weten dat hij voorlopig niet zal terugkeren naar het DC-universum op het grote scherm, is filmstudio Warner Brothers naarstig op zoek naar andere regisseurs om hun lang uitgestelde Justice League-filmproject van de grond te krijgen.

Volgens Variety zou regisseur/acteur Ben Affleck (The Town, Good Will Hunting) al een eerste draft van het filmscript door Will Beall (Gangster Squad) doorgestuurd hebben gekregen en een meeting met de studio hierover aangaan. Of dit betekent dat Affleck ook effectief tekent als regisseur voor hun grootschalige superheldenblockbuster valt echter nog te betwijfelen. Affleck wil immers ook steeds zelf een rol in de films die hij regisseert en een verbintenis tot Justice League zou hem gedurende een paar jaar van de markt houden, waardoor hij projecten als Replay of Stephen King’s The Stand weleens zou kunnen mislopen.

Ben Affleck is echter geen vreemde tot comicbookverfilmingen en films met een sterke connectie tot comics. Hij speelde in 1997 een striptekenaar in Chasing Amy van Kevin Smith en in 2003 nam hij de hoofdrol in Daredevil op zich. In 2007 kroop hij in Hollywoodland in de huid van acteur George Reeves, die in de jaren 50 de man van staal speelde in de succesvolle tv-reeks The Adventures of Superman. Afflecks nieuwste film, zowel als acteur als regisseur, wordt Argo. Het verhaal van deze prent speelt zich af gedurende de Iraanse gijzelingscrisis van 1979, waarin de Amerikaanse en Canadese overheden enkele gijzelaars Iran proberen uit te smokkelen door ze voor te doen als leden van een filmcrew voor een nieuwe sciencefictionprent (getiteld Argo). In deze film, die deels gebaseerd werd op ware feiten, is overigens ook een rol weggelegd voor niemand minder dan comicslegende Jack “King” Kirby, die de designs voor de fictieve prent tekent. Hij wordt gespeeld door acteur Michael Parks (Kill Bill).

Het nieuws omtrent Affleck en de Justice League, wat er ook van waar is, toont alvast wel aan dat Warners er na het monstersucces van Marvels The Avengers geen doekjes om windt om ook DC’s grootste superhelden zo snel mogelijk samen op het grote scherm te krijgen. In het script van Will Beall zijn alvast vijf van DC’s Big SevenSuperman, Batman, Wonder Woman, Green Lantern en The Flash — bevestigd en de laatste geruchten spreken al van een releasedatum in 2015, hetzelfde jaar als The Avengers 2. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


7 Comments


 1. avatar
   

  Hmmmkay. Ik zou een andere regisseur nemn om tegen Josh te gaan strijden . . .
 2. avatar
   
  Axel

  Ik dacht dat het om een grap ging, hoewel Ben Affleck beter lijkt te zijn als regisseur dan als acteur.
 3. avatar
   
  Drogomir

  Wat? Geen Martian Manhunter?! Booh!
 4. avatar
   
  CK3v1N

  Ben Affleck heeft met “The Town” wel getoond dat hij het kan. Een action movie daarentegen is wat anders…

  Of Christian Bale dit wel ziet zitten is volgens mij de belangrijkste vraag.
 5. avatar
   
  CK3v1N

  Ben Affleck heeft met “The Town” wel getoond dat hij het kan. Een action movie daarentegen is wat anders…

  Of Christian Bale dit wel ziet zitten is volgens mij de belangrijkste vraag.

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.