Random Article


X-Men: First Class 2 nu officieel X-Men: Days of Future Past

 


1
Posted 02/08/2012 by

In een recent interview met IGN bevestigde Bryan Singer, regisseur van de eerste twee X-Men-films en producer van X-Men: First Class, de eerdere geruchten dat de sequel op deze laatste Days of Future Past zal heten.

Deze titel werd ontleend aan de klassieke verhaallijn uit Uncanny X-Men #141-142 (1981) door Chris Claremont en John Byrne, waarin Kitty Pryde naar een dystopische toekomst getransporteerd werd waarin mutanten worden opgejaagd en in concentratiekampen gestoken. Het verhaal wordt beschouwd als één van de grootste klassiekers uit de carrière van Marvels vrolijke mutanten en de alternatieve toekomstlijn werd achteraf nog meermaals bezocht.

In het X-Men-filmuniversum van 20th Century Fox zal het natuurlijk allemaal wat anders liggen, waardoor een letterlijke adaptatie uitgesloten is. Singer omschrijft de sequel als zeer “ambitieus“. Voorlopig is het echter nog te vroeg om uit te maken of de vroege X-Men ook hier doorheen de tijd zullen reizen en een mogelijke toekomst zullen bezoeken (om deze vervolgens af te wenden), of dat er louter bepaalde grootschalige plotelementen (de concentratiekampen, de mutantenjagende Sentinels…) naar een verhaal over de opkomst van het mutantenras in de jaren 60-70 zullen worden gebracht.

Singer vertelde ook dat er enigszins plannen worden gesmeed om het X-Men-filmuniversum even groot en verbonden (lees: succesvol) te maken als het Marvel/Avengers-filmuniversum. Hoewel de oorspronkelijke trilogie en X-Men Origins: Wolverine in vele opzichten maar moeilijk te verenigen zijn met X-Men: First Class, zou inderdaad tijdreizen weleens een optie kunnen bieden om al deze films alsnog bij elkaar te brengen.

Days of Future Past en een doorheen de tijd reizend X-Men-team vormen overigens in november ook de basis voor All New X-Men, de Marvel NOW!relaunch van de franchise in de comics. Hierin zal het oorspronkelijke team (en dus First Class) uit de jaren 60 getransporteerd worden naar het hedendaagse Marvel-universum, dat voor hen een even grote schok zal zijn als de oorspronkelijke Days of Future Past-verhaallijn, aldus schrijver Brian Michael Bendis. Vermits het plan van Marvel NOW! er min of meer in bestaat om het Marvel-universum uit de comics op éénzelfde lijn te zetten met deze uit de films, wakkert dit de geruchten over tijdreizende X-Men op het grote scherm alleen maar aan.

X-Men: Days of Future Past staat gepland voor een release op 18 juli, 2014. De volgende telg in de filmfranchise wordt echter nog The Wolverine, dewelke momenteel gefilmd wordt in Australië en op 26 juli, 2013 in de bioscoop zal verschijnen.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


One CommentLeave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.