Random Article


Aaron Sorkins nieuwste wonderkind: The Newsroom

 


0
Posted 17/07/2012 by

Dat Aaron Sorkin niet aan zijn proefstuk toe is, heeft hij reeds enige tijd bewezen. Pareltjes zoals o.a. The West Wing, A Few Good Men en (het oscarwinnende) The Social Network zagen allemaal het daglicht na uit Sorkins pen te vloeien. Aan dit rijtje kan vanaf heden ook The Newsroom worden toegevoegd. De serie wordt uitgebracht door de Amerikaanse zender HBObekend van hun vele kwalitatieve series zoals Entourage, Boardwalk Empire en Game Of Thrones.

Centraal binnen het verhaal van The Newsroom staat het nieuwsanker Will McAvoy (Jeff Daniels), een nieuwsmaker die zich in populariteit kan meten aan grootheden zoals Jay Leno en Conan O’Brien dankzij zijn gematigd karakter en zijn zachte hand tegenover politieke figuren. Wanneer hij echter niet in de studio zit blijkt hij heel wat minder beducht te zijn op het maken van controversiële uitspraken en dreigt hij plots alles te verliezen na de uiting van zijn politieke mening tijdens een debat…

Het vaste nieuwsteam van News Night vertrekt samen met zijn voormalige nieuwspartner om een eigen programma te beginnen. Will ziet zich hierna verplicht om samen te werken met zijn voormalige eindredacteur MacKenzie Machale (Emily Mortimer) desondanks hun niet al te vlekkeloze relatie. Samen besluiten ze de berichtgeving over een nieuwe boeg te gooien waarbij objectief nieuws centraal komt te staan en de sensationele berichtgeving (tot grote ergernis van het management) naar de achtergrond verdrongen wordt. Dit duidt het begin aan van de strijd tegen commerciële druk, lobbyisten en zelfs hun eigen management.

Binnen het nieuwe team zien we ook de acteurs Alison Pill (Scott Pilgrim vs the World), Dev Patel (Skins) en Olivia Munn (The Daily Show) opduiken.

Hoewel de serie aanvankelijk maar erg mager door de critici onthaald werd, kon ze op een enorme toeverlaat bij de kijkers rekenen. De pilot trok dan ook een kleine 2.1 miljoen kijkers aan, waarmee ze onmiddellijk de derde best debuterende dramareeks werd sinds 2008. Of ze de hoge verwachtingen van de kijkers kan blijven inlossen zal Aaron Sorkin ons in de toekomst weten te zeggen, maar wat wel zeker is, is dat er nu al reeds een tweede seizoen in de pipeline zit.

De serie is sinds eind juni te bekijken op HBO en zal vanaf 28 juli ook te zien zijn in België op Prime.

Comments

comments


sparda

 
avatar


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.