Random Article


Marvels nieuwste film onthuld?

 


6
Posted 29/06/2012 by

Het Marvel-filmuniversum belooft na het monstersucces van The Avengers en de aanloop naar diens sequel nog groter te worden. In 2013 mogen we van Marvel Studios Iron Man 3 (mei) en Thor 2 (november) verwachten. De sequel op Captain America: The First Avenger staat dan weer gepland voor april, 2014. Toch stond er ook nog een voorlopig onbekend filmproject klaar voor mei, 2014. De geruchten deden al lang de ronde, maar de filmwebsite Latino Review lijkt ze bij deze bevestigd te hebben: de volgende film van Marvel Studios wordt Guardians of the Galaxy, een prent die de kosmische kant van het Marvel-filmuniversum zal verkennen.

In de comics verschenen de Guardians of the Galaxy voor het eerst in Marvel Super Heroes #18 uit 1969 en werden ze gecreëerd door Arnold Drake (Doom Patrol) en Gene Colan (Daredevil). Het team was afkomstig uit een alternatieve toekomst (Earth-691), waar een buitenaards ras genaamd de Badoon in de 31e eeuw een groot deel van ons sterrenstelsel hebben veroverd. Deze incarnatie van de Guardians of the Galaxy stond onder leiding van de Aardse astronaut Major Vance Astro (zijn jongere tegenhanger uit het reguliere Marvel-universum, Vance Astrovik, zou later nog bekend worden als de mutant Justice, een New Warrior alsook Avenger).

In 2008 brachten Dan Abnett en Andy Lanning (Annihilation, Nova) een nieuwe incarnatie van de Guardians of the Galaxy tot leven. Dit team bestond uit personages die een grote rol speelden in de space-events Annihilation (2006) en Annihilation: Conquest (2007-08). De nieuwe Guardians werden samengebracht door Star-Lord, en onder hun leden bevonden zich bekende kosmische verdedigers als Adam Warlock, Gamora, Rocket Raccoon, Drax the Destroyer, de nieuwe Quasar Phyla-Vell en Groot. Later vinden ze ook een Vance Astro uit de originele incarnatie van de Guardians of the Galaxy terug, die hun rangen vervoegde als Major Victory.

Na enkele verdere kosmische events als War of Kings (2009) en The Thanos Imperative (2010), werd het team uiteengereten. Maar, onlangs dook alweer een nieuwe versie op in de huidige reeks Avengers Assemble, waar de Guardians of the Galaxy Earth’s Mightiest Heroes momenteel ter hulp snellen tegen de überschurk Thanos.

De Guardians of the Galaxy in Avengers Assemble

Met hun huidig optreden in Avengers Assemble (de reeks die tenslotte louter bedoeld is voor nieuwe lezers die na het kijken van de film eens een comic willen vastnemen), alsook het recente nieuws dat Marvel verschillende aanvragen voor het trademark “Guardians of the Galaxy” indiende, lijken de Guardians hun rol als de studio haar nieuwste filmhelden te bevestigen. Guardians of the Galaxy zou de sequels op Iron Man, Thor en Captain America vervoegen in de aanloop naar The Avengers 2. Sterker nog, de film zou ook al de schurk voor deze sequel verder uitdiepen, want Thanos, de Mad Titan (die we even te zien kregen in een allerlaatste scène in The Avengers) zal ook in de prent opduiken. De eindscène van The Avengers was dus evenzeer een korte teaser voor Guardians of the Galaxy.

Terwijl de film zich voornamelijk zal focussen op de tweede, modernere incarnatie van het team (en hoogstwaarschijnlijk de verhaallijn The Thanos Imperative als primaire bron zal gebruiken), mogen we, aldus Latino Review, echter ook nog een laatste kosmische held van Marvel verwachten. Niemand minder dan Richard Rider, beter bekend als Nova, the Human Rocket, zou ook zijn filmdebuut maken in Guardians of the Galaxy. Hoewel hij in de comics niet tot het team behoort, is hij wel een gewaardeerde bondgenoot voor de Guardians, en momenteel zowat Marvel’s bekendste ruimteheld. Een nieuwere versie van het personage dook zo recentelijk nog op in Avengers Vs X-Men en de Ultimate Spider-Man-animatiereeks.

Het klinkt allemaal veelbelovend. Maar we zullen nog even op onze tanden moeten bijten tot Marvel Studios Guardians of the Galaxy officieel zal aankondigen, vermoedelijk binnen een tweetal weken op de San Diego Comic-Con.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


6 Comments


 1. avatar
   
  de baard van alan moore

  Ben ik de enige die Groot op zijn Nederlands leest?
  • avatar
    
   Donnie Darko

   Ik denk het wel, ja…
   Hoeha.

   Dit is dus echt nieuws waar ik een nerd-gasm van krijg.
   Die 4 bundels van de Guardians of the Galaxy koester ik.
   Rocket Raccoon en Groot, dat is nu eens een buddy-team!
   • avatar
     

    Ik hoop ook dat ze het doen, het gaat geen makkelijke job zijn, maar Damn als ze de humor en sfeer goed krijgen dan is een bommetje waar ik naar uitkijk
    • avatar
      
     Tom

     Als leek, lijkt het mij allemaal erg ingewikkeld. Het zal geen makkelijke taak zijn om deze verhalen om te vormen tot een simpeler gegeven.

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.