Random Article


Wekelijkse DC Comics nog steeds Digitaal verkrijgbaar tijdens Coronacrisis (UPDATE)

 

Posted 30/03/2020 by

UPDATE: De nieuwe DC-titels zijn dan toch een viertal weken opgeschoven en zullen nu pas op woensdag 29 april digitaal beschikbaar zijn. De uitgever heeft enkel een paar collecties van ouder materiaal en de originele graphic novel Gotham High uitgebracht in gedrukte versies en online gezet.

Ondanks de beslissing van Diamond Comics om tijdens de huidige COVID 19-pandemie de distributie van wekelijkse comics tijdelijk stop te zetten, heeft DC Comics beslist om toch nog al hun releases digitaal uit te brengen. Dat betekent dat er geen nieuwe fysieke comics in de weinige shops die nog open zijn zullen liggen, maar dat je nog wel nieuwe DC-comics online zal kunnen lezen.

De reden hiervoor is, aldus DC, dat het publiek dat digitaal leest verschilt van de lezers die gedrukte comics in winkels aanschaffen. De beslissing stuit terecht op veel kritiek bij handelaars en volgens DC is de voortzetting van dit nieuwe tijdelijke digital only distributiemodel afhankelijk van hoelang de stopzetting bij Diamond nog duurt. Hoe dan ook zullen begin april nieuwe titels als Batman #92, Justice League #44, Strange Adventures #2 en Harley Quinn #72 wél digitaal beschikbaar zijn. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.