Random Article


Einde van een tijdperk: uitgever Dan DiDio weg bij DC Comics

 

Posted 23/02/2020 by

Al meer dan tien jaar bepaalde Dan DiDio als co-publisher de koers van de comics bij DC Comics – samen met Jim Lee. Onder hun bewind kende DC grote cross-overs zoals Infinite Crisis, Final Crisis, Flashpoint en natuurlijk The New 52 & DC Rebirth die de continuïteit van de superheldencomics steeds moesten versimpelen. Imprints zoals Black Label & enkele jeugdmerken zoals DC Ink & Zoom – maar ook de stopzetting van Vertigo – verschenen tijdens hun uitgeverstaken.

Het is niet de eerste keer in recente tijd dat het wat rommelde aan de top van DC. Zo stapte voormalige presidente Diane Nelson in het voorjaar van 2018 op, waarna moederbedrijf Warner Bros. opgekocht werd door AT&T en vorig jaar nog ontsloeg men een deel van het personeel.

Als we de bronnen van Bleeding Cool mogen geloven werd Dan DiDio ontslagen door DC Comics wegens “het onderhouden van een negatieve werksfeer”. Wordt ongetwijfeld vervolgd, dus. Voor wie ondertussen eens goed wil lachen, raden we het Twitterprofiel van Rob Liefeld (Lobo, Deathstroke) aan, die duidelijk héél blij is dat DiDio weg is bij DC.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.