Random Article


Review: Thor #1 (2020)

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
5 total ratings

 

Op zijn best


Een duidelijke wissel van de wacht na Aarons run met een duisterdere aanpak van Donny Cates & Nic Klein. Voelt daardoor ook vernieuwend aan.

Op zijn slechtst


De dubbele power-upgrade kan gevaarlijk worden.


Thor zoals je hem nog nooit hebt gezien! “Al bij al: We like this. ANOTHER!”

Posted 23/01/2020 by

 
Full Article
 
 

It ends with me

Een nieuw jaar betekent ook meteen een nieuw creatief team voor Marvel’s Thor. Jason Aarons populaire run op de dondergod eindigde vorig jaar met War of the Realms, maar nu is het tijd voor Donny Cates & artiest Nic Klein om hun kosmische avonturen te brengen. Wat de cover wel al meteen meegeeft, is een heuse make-over voor Thor.

  

Het verhaal pikt in op een Thor na War of the Realms die nu de koning van de Ten Realms is & geniet van de vrede. Samen met o.a. Lady Siff als de beschermster van de Bifrost en Loki – nu koning van de Frost Giants – went de dondergod aan zijn nieuwe status-quo als All-Father. Maar de Black Winter is op komst & bedreigt het bestaan van niet alleen de Ten Realms, maar zowat alles.

De invloed van schrijver Donny Cates valt niet te ontkennen. De duistere sfeer uit Venom, Absolute Carnage, Silver Surfer: Black & Thanos voel je meteen, inclusief verwijzingen naar die laatste twee reeksen. Je kan er niet omheen, maar Cates maakt van “Thor” zijn eigen titel (die trouwens best “90s” aanvoelt) & doet meteen enkele interessante aanpassingen.

Hoewel de machinaties van Loki natuurlijk altijd interessant zijn, staat de dondergod en zijn nieuwe koninklijke taak centraal. Toch ontsnapt Thor niet aan ook een andere, enorme power-upgrade. Niet alleen is hij nu de All-Father, maar ook een Herald of Galactus (iets waarmee Cates al speelde in zijn Thanos met Cosmic Ghost Rider).

Dat betekent dus ook dat artiest Nic Klein aan de slag mocht en een nieuw pak kon ontwerpen. Net zoals de schrijfstijl voelt ook het tekenwerk en het design een pak duisterder dan we gewoon zijn. Meer schaduwwerk en donkere achtergronden vallen meteen op in dit eerste nummer. Continuïteit is er dan weer dankzij colorist Matthew Wilson en letterer Joe Sabino die op Aarons run werkten.

 

Anders dan bij sommige andere wissels kan je er hier niet omheen dat Thor nu een typische Donny Cates-comic met art van Nic Klein is geworden. “Out” met Jason Aarons fantasierijke en optimistischere toon, “in” met metal-Thor. Het enige nadeel is de dubbele power-upgrade, wat enerzijds boeiend, anderzijds gevaarlijk kan zijn voor het verhaal. Zolang Thor geen Dragon Ball Z wordt en het wel bijdraagt tot het verhaal, laten we het toe. Al bij al: We like this. ANOTHER!

Thor van Donny Cates & Nic Klein bij Archonia

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.