Random Article


DC Comics schrapt haar Absolute Gotham by Gaslight

 

Posted 15/01/2020 by

Zowat alle grote DC Comics-reeksen krijgen ooit wel eens een “Absolute”-hardcover editie. Een enorme oversized HC-bundel met extra interviews, notities en sketches zag je zo al verschijnen voor Killing Joke, The Authority, Transmetropolitan, Preacher, 

Een tijdje terug werd die ook aangekondigd voor Gotham By Gaslight dat twee jaar terug nog een nieuwe animatiefilm kreeg. Nu zal de Absolute-versie er in september 2020 dan toch niet komen en vervangen worden door een “gewone” bundeling. Meer details zouden de komende maanden volgen in de sollicitations.

De comic, gemaakt door Brian Augustyn en Hellboy-schepper Mike Mignola, plaatste DC’s Dark Knight in het Victoriaanse tijdperk. Meer bepaald in het jaar 1889. Als een steampunk Batman krijgt hij in een Victoriaans Gotham City te maken met de notoire seriemoordenaar Jack The Ripper. De Gotham by Gaslight-versie van Batman zou later ook nog opduiken in de sequel, Master of the Future (1991), als deel van het Countdown-event en de videogame Infinite Crisis.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.