Random Article


Review: Star Wars #1 (2020)

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring: ,
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
4 total ratings

 

Op zijn best


Een geslaagde, duistere symbiose van Soule's karakteruitdieping & de close-ups en symboliek van Saiz. Een mooie epiloog voor "Empire Strikes Back"

Op zijn slechtst


We zijn nog niet overtuigd van het "nieuwe" gedeelte van deze comic, dat losstaat van "Empire Strikes Back".


Nummer één van Marvel’s nieuwe volume levert “een mooie epiloog voor de beste Star Wars-film en een interessante inkijk in de duistere psyche van zowel Luke Skywalker als Darth Vader”.

Posted 03/01/2020 by

 
Full Article
 
 

No…I am your father

Het begin van 2020 betekent meteen de start van een nieuw volume Star Wars bij Marvel. Dit keer zullen schrijver Charles Soule & artiest Jesus Saiz de verhalen vertellen tussen Episode V: The Empire Strikes Back & Episode VI: The Return of the Jedi aanvullen – net zoals de vorige reeks dat al deed tussen A New Hope en Empire. 

  

Daarom kan je je dus verwachten aan een trouwe en veilige follow-up voor het iconische einde van The Empire Strikes Back. Luke is zowel zijn hand als lightsaber kwijt. Darth Vader weet dat hij een zoon heeft. Han Solo is ingevroren in carbonite. Leia, Lando & Chewie zijn op de vlucht. Wanneer het niet erger kan, ontmoeten onze helden dan ook nog eens de mysterieuze en gevaarlijke Commander Zahra van de Tarkin’s Will.

We gaven het al weg, maar net zoals Rogue One naadloos aansloot op A New Hope doet deze nummer één dat bij Empire. Charles Soule die ondertussen al heel wat Star Wars-comics neerpende, zet hier weer een actievolle strip neer die uitgebreide dialoog zeker en vast niet schuwt.

Dit keer focust de voormalige Daredevil-auteur Luke’s zoektocht naar wie hij is, zijn Jedi-krachten en schijnbare aanraking met de Dark Side. Samen met het overkoepelende relaas van de groep rebellen belooft dit alvast het hart van dit eerste verhaal te worden.

Het “filmische” oog van Jesus Saiz – met duidelijke symbolische knipogen – levert ook weer prachtige platen af, maar schittert vooral bij de sombere close-ups van Luke Skywalker.

 

Nummer één van Marvel’s nieuwe volume levert een mooie epiloog voor de beste Star Wars-film en een interessante inkijk in de duistere psyche van zowel Luke Skywalker als Darth Vader. Hoe de rest van de arc verloopt, weten we natuurlijk nog niet, maar fan van deze opener zijn we wel!

Star Wars bij Archonia

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.