Random Article


Review: Undiscovered Country #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Zeer interessant concept. Stevige world-building.

Op zijn slechtst


Introductie-issue volgens het boekje.


Gehypet als de “nieuwe The Walking Dead” en een heuse bidding war voor de filmrechten op New York Comic-Con terzijde, hoe goed is Undiscovered Country nu echt? Lees hier onze recensie van de nieuwe van Scott Snyder & Charles Soule bij Image Comics, over een toekomstig Amerika dat zich volledig heeft afgesloten van de buitenwereld…

Posted 12/11/2019 by

 
Full Article
 
 

…We all saw the message.

Toen Undiscovered Country werd aangekondigd, barstte er een bidding war los op New York Comic-Con voor de filmrechten en werd de nieuwe reeks bij Image Comics gehypet als de volgende franchise met het potentieel van The Walking Dead. De nieuwe van schrijvers Scott Snyder (Batman, Justice League), Charles Soule (Wolverine, Inhumans) en artiest Giuseppe Camuncoli (The Amazing Spider-Man, Hellblazer) maakt alvast een vliegende start…

20 juli, 2029. 0-Day, alias “The Sealing”. De dag dat de wereld de Verenigde Staten van Amerika verloor. De grootste natie op Aarde sloot zich af van de buitenwereld en een gigantische muur sloten alle grenzen. Niemand geraakt binnen of buiten. Jaren later is de wereldkaart volledig veranderd en wordt de planeet geteisterd door een plaag die de mensheid dreigt uit te roeien. Een klein team ontdekkingsreizigers, diplomaten en wetenschappers krijgt een uitnodiging om voor het eerst in jaren voet in het nieuwe Amerika te zetten om een mogelijke oplossing voor de wereldwijde pandemie te vinden. Dit is hun verhaal…

Undiscovered Country heeft één van meest interessante concepten sinds Brian Woods DMZ, logisch dat de hype in het huidige politieke klimaat hoog ligt. Snyder en Soule knallen er meteen op los door de hoofdpersonages in enkele flashbacks voor te stellen, terwijl ze op weg zijn naar het nieuwe Amerika. Eens daar aangekomen, is natuurlijk niet alles zoals het lijkt… Het artwork van Camuncoli, versterkt door het heldere kleurenpallet van Matt Wilson (Paper Girls), mag er zeker zijn. Al wordt in deze openingsissue pas naar het einde toe volledig losgegaan met vertrouwde, doch nu exotisch lijkende Amerikaanse landmarks. Het superdikke nummer wordt afgerond met wat recente geschiedenis van deze nieuwe wereld, waar vooral Snyders gave tot world-building tot zijn recht komt.

Image Comics heeft wederom een grote reeks met een knal laten starten. Of we hier binnen enkele jaren op terug zullen kijken als de grootste Image-franchise sinds The Walking Dead, laten we nog even in het midden. Maar onze aandacht hebben ze alvast…

Undiscovered Country #1 bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.