Random Article


DC kondigt Batman: Pennyworth R.I.P. aan

 

Posted 12/11/2019 by

Eén van de meer schokkende gebeurtenissen in Tom Kings recente run op DC’s Batman vond plaats in deel #77, toen Bane de nek van Bruce Wayne’s trouwe butler en surrogaatvader Alfred Pennyworth brak als deel van de “City of Bane”-verhaallijn. In februari zal DC een speciale one-shot door James Tynion IV, Peter J. Tomasi, Eddy Barrows en Eber Ferreira publiceren getiteld Batman: Pennyworth R.I.P. Hierin zullen we Batman en zijn uitgebreide familie sidekicks zien reageren op de tragische dood van hun mentor.

Het is niet de eerste keer dat Alfred Pennyworth sterft in de Batman-comics. Naast zijn dood in vele Elseworlds-verhalen zoals The Dark Knight Returns (1986), offerde Alfred zich ook in de reguliere DC-continuïteit ooit op om Batman en Robin te redden. Hij werd in Detective Comics #328 (1964) geplet door een rots, om later door een wetenschapper terug tot leven gebracht te worden als de supervillain The Outsider. Enkele jaren later werd hij terug bij zijn zinnen gebracht door Batman en hernam hij zijn taak als de trouwe butler van het dynamische duo.

Batman: Pennyworth R.I.P. ligt in februari in de winkelrekken. 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.