Random Article


NYCC 2019: Een Nieuwe DC-Relaunch op komst met “5G”?

 

Posted 10/10/2019 by

Eerder schreven we al over de ultieme tijdlijn die DC Comics in hun superheldenuniversum wil introduceren, een officiële canon van DC Comics die opgedeeld wordt in vier generaties aan DC-superhelden. Hiermee wordt 85 jaar publicatiegeschiedenis in 60 jaar gepropt en worden klassieke DC-personages zoals Superman, Batman en Wonder Woman een tikkeltje ouder gemaakt.

Op New York Comic Con staken meteen ook de geruchten op over DC’s mysterieuze 5G, wat nu iets duidelijker als de vijfde periode (en vijfde generatie) in de DC-geschiedenis kan gezien worden. Volgens Bleeding Cool zou het inderdaad draaien om een nieuwe zachte relaunch, waarbij jongere helden de plaatsen van hun mentoren zouden innemen maar alle verhalen die ervoor kwamen wel blijven tellen. Eind 2020 zou DC van start gaan met elke maand een nieuwe nummer #1 te lanceren, waar dan klassieke superhelden hun zullen plaats afstaan aan de jongere opvolgers.

Dit is verre van de eerste keer dat dit gebeurt, de mantels van The Flash, Green Lantern, Wonder Woman, zelfs Superman en Batman werden al eerder doorgegeven aan ex-sidekicks. Zo werd Wally West de nieuwe Flash midden jaren 1980 na de schijnbare dood van Barry Allen, volgde Donna Troy Diana Prince op als Wonder Woman in 2006 en nam ook Dick Grayson/Nightwing de identiteit van Batman aan in 2010. Steeds echter maar van tijdelijke aard, natuurlijk. Het duurde immers nooit lang vooraleer de klassieke personages terugkeerden.

Volgens Bleeding Cool zou het deze keer iets serieuzer genomen worden. En krijgen we inderdaad een nieuwe Superman (waarschijnlijk Jonathan Kent, de zoon van Clark Kent en Lois Lane), een nieuwe Batman (schijnbaar voormalige Batwing Luke Fox, de zoon van Lucius Fox – met andere woorden, een zwarte Dark Knight) en een nieuwe Wonder Woman (al dan niet Wonder Girl Cassie Sandsmark), wiens reeks de spits zal afbijten van DC’s 5G.

DC deed eerder al iets gelijkaardigs in de Elseworlds-titel Superman/Batman: Generations eind jaren 1990, waarin de Man of Steel en Dark Knight in real-time verouderden en hun kinderen uiteindelijk hun mantels overnamen. Ook Marvel heeft de afgelopen jaren tal van jongere helden de schoenen van klassieke superhelden laten vullen in de verschillende (All-New, All-Different) Marvel NOW!-herlanceringen.

Steeds werden zulke grote veranderingen teruggeschroefd en alles weer naar een oude, vertrouwde status quo gebracht. Het zal ons dus benieuwen hoe lang het deze keer zal duren…

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.