Random Article


Review: Doomsday Clock #11

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Universum:
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
3 total ratings

 

Op zijn best


De spanning wordt flink opgedreven. Stevige cliffhanger.

Op zijn slechtst


Zeer veel expositie, korte actie.


DC’s Doomsday Clock staat op 1 minuut voor middernacht in het voorlaatste deel van de epische DC/Watchmen cross-over. Lees hier onze recensie van Doomsday Clock #11…

Posted 05/09/2019 by

 
Full Article
 
 

A world full of extremes impossible to reconcile.

Na de controversiële Before Watchmen-prequels en de aanloop in de DC Universe Rebirth one-shot en Batman/The Flash: The Button, is het eindelijk zover. DC Comics heeft de ballen gekweekt om een sequel te breien aan Watchmen, de bejubelde graphic novel door Alan Moore en Dave Gibbons die in 1986 het summum was van de superheldendeconstructie. Doomsday Clock is echter meer dan een sequel tot Watchmen, het is ook een cross-over met het grotere superheldenuniversum van DC. De eerste helft van de reeks was alvast een schot in de roos en inmiddels zitten we aan het voorlaatste deel van de twaalfdelige serie van Geoff Johns en Gary Frank (Superman: Secret Origin, Shazam!, Batman: Earth One) met Doomsday Clock #11.

De DC-wereld is naar de kloten aan het gaan… en het is grotendeels de schuld van de manipulaties van Ozymandias. Gelijkaardig aan wat er gebeurde in het voorlaatste deel van Watchmen, staat de wereld op de rand van nucleaire oorlog en staat de Doomsday Clock op 1 minuut voor middernacht. Er schieten slechts nog enkele spelers over. Lex Luthor en Lois Lane doen wat ontdekkingen over Doctor Manhattan, Batman doet zijn best om nucleaire lanceringen af te wenden, Joker enerzijds en Marionette en Mime anderzijds lanceren een bendeoorlog in Gotham City, terwijl Alfred de nieuwe Rorschach terug in het spel probeert te krijgen. Ondertussen leidt Black Adam een metahuman invasie van de VS en wordt hij opgehouden door Wonder Woman en een inmiddels net wakker geworden Superman…

Johns en Frank drijven de spanning flink op in Doomsday Clock #11 en positioneren eindelijk Superman en Doctor Manhattan tegenover elkaar voor één allesbeslissende confrontatie. In feite zitten we hier weer met een overgangs-/montagedeel waarin alles nog eens op een rijtje wordt gezet voor de lezer alvorens de maxiserie eindigt. Dat wil niet zeggen dat issue #11 een filler deel is, integendeel. Gelijkaardig aan Watchmen, doet Ozymandias zijn meesterplan uit de doeken en hoewel het misschien de impact mist van de klassieker uit 1986, bewijst het nogmaals in hoeverre Johns en Frank de Watchmen-mythos en personages (en stijl) respecteren.

We blijven het herhalen, Doomsday Clock blijft één van de beste events van deze tijd en ook dit voorlaatste deel is alweer een absolute must-read. Het kan in feite niet meer stuk…

Doomsday Clock #11 bij Archonia.com

 

REVIEW: DOOMSDAY CLOCK #1

REVIEW: DOOMSDAY CLOCK #2

REVIEW: DOOMSDAY CLOCK #3

REVIEW: DOOMSDAY CLOCK #4

REVIEW: DOOMSDAY CLOCK #5

REVIEW: DOOMSDAY CLOCK #6

REVIEW: DOOMSDAY CLOCK #7

REVIEW: DOOMSDAY CLOCK #8

REVIEW: DOOMSDAY CLOCK #9

REVIEW: DOOMSDAY CLOCK #10

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.