Random Article


Review: Batman/Superman #1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Universum:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Superman en Batman in één comic, never gets old. De Batman Who Laughs is één van de meest interessante villains in jaren.

Op zijn slechtst


In feite al het tweede hoofdstuk van een groter verhaal.


Wie zijn DC’s nieuwe Secret Six onder de Batman Who Laughs? We komen het te weten in de nieuwste Batman/Superman-reeks die ‘s werelds twee meest iconische superhelden opnieuw samenbrengt…

Posted 03/09/2019 by

 
Full Article
 
 

Clark’s nothing like me… and that’s a good thing

Na tal van World’s Finest, Batman/Superman of Superman/Batman-reeksen gaat DC Comics opnieuw van start met een serie die ‘s werelds twee meest iconische superhelden samenbrengt. De nieuwe Batman/Superman-serie staat in het teken van het mega-evenement Year of the Villain en is in handen van schrijver Joshua Williamson (Suicide Squad) en artiest David Marquez (All-New X-Men).

Na de obligatoire intro waarin de verschillen tussen de man van staal en Dark Knight nog maar eens worden verduidelijkt, trekken Batman en Superman er in Gotham City op uit om een vermist jongetje te zoeken. Dit leidt hen rechtstreeks naar de Batcave van de Batman Who Laughs, de Batman/Joker-hybride uit het Dark Multiverse en sinds het Dark Nights: Metal-evenement één van DC’s gevaarlijkste en meest interessante villains. Eens hier aangekomen beseffen ze dat de Batman Who Laughs enkele bekende DC-gezichten geïnfecteerd heeft om ontrouw en chaos te zaaien in de superheldengemeenschap. De eerste? Niemand minder dan Billy Batson, alias Shazam (Who Laughs)…

Williamson en Marquez leveren een eerste deel af volgens het boekje. Er gebeurt niets dat we al niet in de teasers voor deze comic en het grotere Year of the Villain gezien hebben, maar het is een aangename read en eerlijk gezegd kunnen we nooit genoeg krijgen van de wisselwerking tussen Superman en Batman. Williamson laat Batman wat expositie geven over de gebeurtenissen die aan de comic vooraf gingen zodat nieuwe lezers kunnen volgen, maar DC-fans zouden toch beter eerst de recente Batman Who Laughs-miniserie nog eens openslaan vooraleer ze hieraan beginnen. In feite is Batman/Superman #1 de start van al het tweede hoofdstuk in deze Year of the Villain spin-off. De tekeningen van Marquez zijn dan weer solide zoals gewoonlijk.

De nieuwe Batman/Superman-reeks heeft misschien niet de sterkste start vergeleken met zijn voorgangers, maar we kunnen niet wachten om te zien hoe de World’s Finest de dreiging van de Batman Who Laughs en zijn nieuwe Secret Six het hoofd bieden…

Batman/Superman #1 bij Archonia

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.