Random Article


DIE van Kieron Gillen als RPG

 

Posted 15/08/2019 by

DIE van Kieron Gillen (The Wicked +The Divine) en Stephanie Hans (Journey into Mystery) blijft het goed doen. De eerste trade krijgt een second printing en de pre-orders voor #6 liepen bijzonder hoog op. Dit lag in de lijn van de verwachtingen; eerder kreeg het eerste nummer immers een vierde printing. Een goede zaak voor Image, dat met de hiatus van Saga en het einde van The Walking Dead een stevige titel kan gebruiken.

Ondertussen groeit ook de bekendheid en appreciatie voor het gratis DIE RPG. Gillen schreef de speltekst zelf en omschrijft het geheel als meta: in het spel vorm je een groep mensen die samenzitten om een RPG te spelen en terechtkomen in een fantasiewereld. Gillen gebruikt de bouwstenen van DIE om de spelers hun eigen versie van de eerste verhaallijn te laten uitbouwen.

De handleiding en alle aanvullende materiaal (karakterkaarten, opdrachten…) kun je in beta-verise downloaden op http://diecomic.com/rpg/. Het geheel – prachtig geïllustreerd door Hans – krijgt bij het verschijnen van latere nummers nog uitbreiding.

Comments

comments


Gino

 
avatar