Random Article


Review: Knights Temporal #1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar: ,
 
Coverprijs: $ 3,99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Knap personagedesign. Sfeerscheppende inkleuring. Actievol eerste nummer.

Op zijn slechtst


Niet altijd even duidelijk. Een massa aan vragen en openingen voor een verder verhaalverloop.


Knights Temporal #1 bij AfterShock Comics is de start van een magisch gevecht tussen goed en kwaad in verschillende tijdvakken. Schrijver Cullen Bunn en artiest Fran Galán bundelen hun krachten voor deze mysterieuze fantasyreeks. Of ons dat bevalt, lees je in deze review.

Posted 13/08/2019 by

 
Full Article
 
 

The world beyond the forest has vanished.

Knights Temporal is de vijfde titel van schrijver Cullen Bunn (Harrow County, Manor Black) bij AfterShock. In deze reeks brengt hij samen met artiest Fran Galán (Rogues!, Tales from the Suicide Forest) een fantasyverhaal; een welkome afwisseling voor de verschillende horrortitels die Bunn op de markt brengt.

Het nummer start ex-kruisvaarder Auguste De Rivière die de magiër Gaspard te paard achtervolgt. De tovenaar vlucht in een bos en Auguste komt binnen in een gevaarlijke omgeving waar hij onder andere kennismaakt met de mysterieuze Jane Foole. Tegelijkertijd volgen we dezelfde personages in een hedendaagse stad, waar ze worden aangevallen door monsterslaven van Gaspard en herkend worden door personages uit hun verleden.

Helpt Jane Auguste verder of werkt ze hem net tegen? Wat is de relatie tussen beide werelden? Wie staat aan welke kant? Wat is de achtergrond van Auguste en Gaspard? Deze nummer 1 lanceert een massa vragen tegen de achtergrond van een magisch gevecht tussen goed en slecht in verschillende tijdvakken.

Er gebeurt bijzonder veel in deze comic en Bunn houdt de achtergrond van de personages en hun onderlinge relaties voorlopig vaag. Dit zorgt er in combinatie met een veelheid aan personages en een hels tempo wel voor dat het geheel inboet aan duidelijkheid.

De panels zijn bijzonder knap getekend en bevatten heel wat details, zowel in de vormgeving van de personages en monsters als in de decors. Fran Galán levert excellent werk af. Knap is vooral hoe hij de personages in beide verhaallijnen herkenbaar maar toch verschillend weergeeft. Ook de dynamiek waarmee hij de vele actiescènes in beeld brengt, springt in het oog. De opener gooit je middenin een wilde paardenachtervolging en Jane stapt niet, maar lijkt constant te dansen.

Ook de inkleuring nam Galán voor zijn rekening. Hier zet hij het onderscheid tussen beide werelden/tijdlijnen in de verf. Waar we in de scènes na de kruistochten vooral doffe grijs- en bruintinten krijgen, worden de gebeurtenissen in de stad met felle kleuren ingevuld. Als er magie in dit nummer aan bod komt, worden de gebeurtenissen consequent ondersteund door magenta en groen. Dit geeft een knap effect, vooral bij de splash-pagina waar de kracht geïntroduceerd wordt.

Aan het einde van het nummer krijgen we een inkijk in de totstandkoming van dit verhaal, van script, over potlood en inkt tot afgewerkte versie. Of je nu fan bent van Bunn of niet, je kunt er niet omheen dat hij de tekenaars met wie hij samenwerkt knap aanstuurt. Voor ons slaagt hij er in om – net als bij Harrow County en Manor Black – de tekenaar het beste uit zichzelf te laten halen door een sterk gedoseerde combinatie van vrijheid en aansturing. En dat is op zich een sterke verdienste.

 

Knights Temporal #1 is een veelbelovende start. De plot is vaag en bevat heel veel actie, wat de duidelijkheid zeker niet ten goede komt. Het tekenwerk is sterk. Deze reeks volgen we zeker verder. Dat deze comic ondertussen een second printing kreeg, bewijst dat het verhaal op heel wat bijval kan rekenen.

Knights Temporal bij Archonia

Comments

comments


Gino

 
avatar