Random Article


Review: Absolute Carnage #1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
3 total ratings

 

Op zijn best


Een hondsbrutale power trip van Cates & Stegman. Leest als een sneltrein, waarop wij dankbare passagiers zijn.

Op zijn slechtst


Je kan maar beter up-to-date zijn bij "Venom"!


Wat? We zijn oprecht geïnteresseerd in een nieuw Marvel-event?! In “Absolute Carnage” laat Venom-duo Donny Cates & Ryan Stegman de gelijknamige seriemoordenaar los op het Marvel-universum!

Posted 11/08/2019 by

 
Full Article
 
 

We’re a god now.

Al ruim een jaar maken schrijver Donny Cates & artiest Ryan Stegman het mooie weer op VenomNu is het eindelijk tijd voor Absolute Carnage, een nieuw Marvel-event waar het duo al even naartoe werkt & naar hint. De cross-over belooft zich doorheen het hele 616-universum te vertakken & zal zowat alle belangrijke hosts van symbiotes doen terugkeren. Back to the 90s!

Sinds Eddie Brock weet dat zijn jarenlange partner en symbiote hem in de luren legt en zijn herinneringen tot aan War of the Realms heeft aangepast, is hij weer op de dool. Samen met zijn zoon Dylan (jup…) die denkt dat Eddie zijn oudere broer is, probeert hij zijn offspring te stoppen zodat het einde der tijden niet wordt afgeroepen.

De missie? Voorkomen dat een supercharged Carnage de godheid Knull – schepper van de symbiotes – vrijlaat na zijn gevangenschap op/door the Planet of Symbiotes (je weet wel; naar diezelfde jaren negentig-cross-over).

De kansen op succes? Gering. Dat mag een eerste confrontatie tussen onze Venom & deze “Absolute Carnage” wel bewijzen.

Het teleurstellende Venomized en alle andere Venom-gerelateerde verhalen van de recente jaren hangen nog goed in ons geheugen. Met argusogen keken we dan ook toe hoe Absolute Carnage – een spirituele opvolger van eerdere events als Maximum Carnage uit de 90’s – door Marvel aangekondigd werd. Zitten we immers echt te wachten op alweer een symbiote-cross-over?

Het antwoord is “ja”. Donny Cates toonde op Twitter al dat hij fier was op zijn eerste event-comic en we kunnen dat gevoel alleen maar beamen. Sinds mei 2018 heeft hij de mythologie van de symbiotes al danig uitgebouwd en nu komt dat tot een climax. Hoewel je de Venom-reeks maar beter gelezen hebt, komt Cates met nog een handige recap aan het begin van het verhaal zodat nieuwe lezers zich niet te veel zorgen moeten maken.

Daarnaast krijg je naast die mythos-dump al een voorproever van waar je je kan aan verwachten: meerdere hondsbrutale confrontaties tussen o.a. Carnage & Venom, maar ook enkele gastoptredens. Het is bij die actievolle momenten dat Ryan Stegmans potloodwerk echt schittert. Zijn stijl – nog steeds een mix tussen zijn dynamische “Spider-Man”-superheldenwerk & de duistere invalshoek sinds Venom – past gewoon perfect bij deze personages. De opeenvolging van gevechten zorgt er trouwens ook voor dat deze nummer één leest als een trein.

 

Ja, voor een keer zijn we enthousiast bij het lezen van een nieuw Marvel-event. War of the Realms was al een veelbelovende opstart qua events in 2019 bij Marvel, maar met Cates’ & Stegmans Absolute Carnage zijn we hopelijk toe aan een hernieuwde interesse in Marvel-cross-overs. Dat zijn we toch al na dit eerste nummer dat in handen is van één van de betere creatieve combo’s bij the House of Ideas.

Absolute Carnage bij Archonia

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.