Random Article


Review: Coffin Bound #1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
3 total ratings

 

Op zijn best


De knapste comic van deze maand. Voorzien van een interessante mix tussen film noir & Mad Max.

Op zijn slechtst


Zeker niet de meest originele comic van deze maand.


“Meteen de mooiste comic van deze maand én een liefdeskind van film noir & Mad Max!” Lees hier onze recensie van “Coffin Bound”!

Posted 07/08/2019 by

 
Full Article
 
 

What pale cunt of a horse do you ride now?

Sinds haar passage op FACTS keken we al uit naar het nieuwe werk van Dani. Samen met schrijver Dan Watters (Deep Roots, Sandman Universe: Lucifer) brengt ze nu bij Image Comics haar Coffin Bound uit.

Het zonlicht brandt op haar huid. In een verlaten woestijn wordt Izzy Tyburn wakker in een afgeleefde woning. Tegenover haar zit een gier die meegeeft dat zijn soort niet rond de doden, maar wel de stervenden cirkelen. Zo weet ze meteen waar ze voor staat.

Een vuurgevecht later zet Izzy haar vlucht verder, terwijl we ook kennismaken met de rest van de cast en haar antagonisten.

Een sfeervolle, mysterieuze en jammer genoeg ook clichématige thriller is waar je je aan mag verwachten bij het lezen van het eerste nummer. Dan Watters geeft nog maar weinig prijs in dit debuut (en dat doen we hier dus ook), maar schetst wel al perfect de atmosfeer. Met heel wat geheimzinnigheid, world building om u tegen te zeggen  & paaldanseressen die zichzelf wel heel blootgeven noem je Coffin Bound nog het best een liefdeskind van film noir & Mad Max – inclusief de clichés.

Maar we gaan het toch maar toegeven en zeggen dat we dit debuut vooral oppikten omwille van Dani. Het staat al even in de sterren geschreven dat de Griekse artieste Dani (2000 AD) zou doorbreken. Eindelijk krijgen we meer van haar sterke lijnwerk te zien in deze bovenmenselijke, maar zo geloofwaardige wereld en character designs. Of het nu de landschappen of close-ups zijn: alles ademt pure post-apocalyptische noir uit.

Versterkt door de terugkerende paars-oranjetinten en het doordringende groen van Brad Simpsons kleurwerk zijn deze pagina’s ware pareltjes.

 

Kortom, Coffin Bound is misschien niet de meest originele, maar wellicht wel mooiste comic van deze maand. Waar de strip vooral schittert, is bij het artwork van Dani & Simpson. Enkel om die reden bestelden we deze en zullen we dat ook voor de komende nummers doen.

Coffin Bound bij Archonia

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.