Random Article


Dawn of X: Een Nieuw Tijdperk voor Marvel’s X-Men onder Jonathan Hickman

 

Posted 21/07/2019 by

We wisten al even dat schrijver Jonathan Hickman (Secret Wars, Fantastic Four, Avengers) vanaf deze week met de minireeksen House of X en Powers of X een nieuw tijdperk voor Marvel’s X-Men ging inluiden en op San Diego Comic-Con werd dan eindelijk de eerste golf titels van Dawn of X uit de doeken gedaan. Nadat de House of X/Powers of X-reeksen afgelopen zijn en de nieuwe status quo van Marvel’s mutanten gevestigd is, zullen de volgende zes ongoing-reeksen starten in oktober/november.

X-MEN

Het nieuwe vlaggenschip van de X-franchise, geschreven door Jonathan Hickman met tekeningen van Leinil Francis Yu. Het team wordt geleid door Cyclops en bestaat uit zijn familieleden Cable (zoon), Corsair (vader), Vulcan (halfbroer) en een uit de dood teruggekeerde Havok (broer), alsook zijn ex-vrouw Jean Grey, dochter uit een andere tijdlijn Rachel Summers en… Wolverine.

NEW MUTANTS

Een klassieke line-up bestaande uit Sunspot, Wolfsbane, Mirage, Karma, Magik en Cypher, nieuwere gezichten als Chamber en Mondo. Ze gaan op zoek naar hun vermiste leden en dat brengt hen in de ruimte, aan de zijde van de Starjammers. Schrijver van dienst is Jonathan Hickman, tekeningen door Rod Reis.

MARAUDERS

Aanvankelijk de huurlingen van Mr. Sinister, nu een X-team met piratenthema. Onder kapitein Kate Pryde (met financiële backing van Emma Frost en haar Hellfire Trading Company), zeilen Iceman, Bishop, Storm en Pyro de wereld rond om de onderdrukking van mutanten te bestrijden. Geschreven door Gerry Duggan met tekeningen van Matteo Lolli.

EXCALIBUR

De Britse tegenhanger van de X-Men keert terug onder Tini Howard en Marcus To. Er is een nieuwe Captain Britain (opnieuw Betsy Braddock, voormalig Psylocke en de zus van Brian Braddock) om Rogue, Gambit, Rictor en Apocalypse te leiden doorheen werelden vol magie en de chaos van het multiversum… met een trip naar Otherworld en een nieuwe connectie tussen mutanten en magie in het vooruitzicht.

FALLEN ANGELS

Een herrezen Kwannon als Psylocke gaat op wraakmissie samen met Cable en X-23. Door Brian Edward Hill en Szymon Kudranski.

X-FORCE

X-Force is nu de CIA van het mutantenras, deels intelligentie-organisatie, deels black-ops team. Mutanten staan er wat beter voor in deze wereld, maar er zijn nog steeds dreigingen langs alle kanten. Aan Beast, Jean Grey, Sage enerzijds en Wolverine, Domino en Kid Omega anderzijds om deze (vaak preventief) op te lossen. Benjamin Percy schrijft, Joshua Cassara verzorgt de tekeningen.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.