Random Article


MAD Magazine stopt ermee

 

Posted 04/07/2019 by

Wederom het einde van een tijdperk in comicbookland. Op 4 juli, de Amerikaanse nationale feestdag, werd duidelijk dat één van Amerika’s grootste instituties, MAD Magazine, er min of meer mee stopt. Moederbedrijf DC Comics trekt de stekker uit het invloedrijke satirische magazine na tegenvallende verkopen.

MAD Magazine #9 zal het laatste deel worden dat in krantenkiosken zal verkocht worden, deel #10 zal nog enkel te vinden zijn in comicbookshops en via abonnementen. Daarna loopt MAD nog wel even voort, maar enkel met herdrukken en zal er geen nieuwe content meer gemaakt worden. Op het einde van het jaar staat er nog wel de traditionele eindejaarsspecial gepland, dan weer wél met nieuwe content. Mogelijk volgen er af en toe nog wel speciale uitgaven.

MAD startte als satirische strip in 1952 door Harvey Kurtzman en uitgever William Gaines bij EC Comics. Drie jaar later werd het magazineformaat geïntroduceerd en liep het 550 delen en tal van specials die de popcultuur onder de loep namen. Eind jaren 60 kwam MAD onder Warner Bros. en DC Comics terecht. In 2018 verkreeg MAD een relaunch die samenviel met de verhuis van DC van New York City naar Burbank, Californië.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.