Random Article


Officieel: The Walking Dead stopt ermee

 

Posted 02/07/2019 by

Na het gerucht in het begin van de week is het bij deze bevestigd: op woensdag 3 juli ligt met issue #193 het allerlaatste deel van The Walking Dead in de winkelrekken. De zombiecomic van Robert Kirkman, Tony Moore en Charlie Adlard die startte in 2003 houdt ermee op in een extra dikke finale. De aankondigingen van The Walking Dead #194 en #195 die Image Comics/Skybound de wereld instuurden blijken vals te zijn om het grote nieuws niet vroegtijdig te doen uitlekken… en om de finale zo lang mogelijk een grote verrassing te houden…

The Walking Dead startte 15 jaar geleden en vertelde het verhaal van sheriff Rick Grimes, dewelke wakker wordt uit een coma en ontdekt dat de wereld een post-apocalyptisch landschap is geworden en het merendeel van de bevolking in bloeddorstige zombies transformeerde. Samen met andere overlevenden, waaronder zijn zoon Carl, ontdekte hij langzaamaan dat het niet de zombies, maar de andere overlevende mensen waren die de grootste dreiging vormden in deze nieuwe wereld.

De comic is het bekendste werk van Robert Kirkman, dewelke in een afscheidsrede aanhaalt dat hij de serie 15 jaar lang geheel op zijn eigen manier mocht maken zonder enige bemoeienis van buitenaf. Iets dat we nog maar zelden zien in de comics van vandaag. The Walking Dead was de start van een heuse boom in creator-owned comics, transformeerde de manier waarop creator-owned comics gemaakt werden en groeide uit tot één van de succesvolste reeksen bij Image Comics/Skybound Entertainment aller tijden. De reeks startte een franchise met een grote tv-serie (en spin-offs) bij AMC en verschillende video- en boardgames en werd een fenomeen in de popcultuur.

Image Comics-uitgever Eric Stephenson haalt aan dat The Walking Dead 193 delen onafgebroken liep, zonder reboots of relaunches, en dat de personages leefden, stierven en verouderden in real time. Wederom iets dat we zelden nog zien in de comics van grote uitgevers.

Uiteraard betekent dit niet het einde van alle The Walking Dead-gerelateerde media. De tv-reeksen en geplande films lopen gewoon door. Maar het verhaal dat Kirkman wilde vertellen in de comicbookreeks die het allemaal startte zit erop.

The Walking Dead #193 ligt vanaf woensdag 3 juli in de winkelrekken.

“I’m upset, too. I’m going to miss it as much as you will, if not more so. It breaks my heart that I had to end it. and we have to move on but I just love this world too much to stretch things out until it doesn’t live up to what I want it to be. I hope you understand. I hope you. dear reader, know how much I appreciate the gift you have given me. I got to tell my story exactly how I wanted to, for 193 issues, and end it on my terms, with no interference at all along the way… at any point. That’s such a rare thing, and it doesn’t exist without the unyielding support this series got from readers like you. Thank you so much.” – Robert Kirkman

 

“For a monthly comic book to progress and change the way The Walking Dead has is completely unique, and what’s more impressive is that it has done so for its entire 193-issue run without relaunching or rebooting. Robert Kirkman has told one story and told it well for over 15 years, and while most comics are based on the illusion of change, The Walking Dead has happened in real time – characters have ages from children to adults, they’ve lost limbs, they’ve lost eyes, they’ve lost family members and friends, they’ve died.”

“Not ‘died’ in the nudge, nudge; wink, wink way that Superman, Captain America, and Wolverine ‘died,’ but in as real a manner as can happen in a fictional story. The series is concluding with the same finality and while that will no doubt be disappointing for some, in the big scheme of things, it’s a remarkable achievement for Robert and his collaborators.” – Eric Stephenson

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.