Random Article


Vertigo verdwijnt; DC Comics wordt opgesplitst in DC Comics, DC Kids & DC Black Label

 

Posted 22/06/2019 by

Met een officieel persbericht kondigde DC Comics gisteren aan dat haar in 1993 opgerichte Vertigo-imprint binnenkort zal verdwijnen. Het wordt opgenomen in een nieuwe verdeling, gebaseerd op geweld en stijl, van de Amerikaanse uitgeverij. Hetzelfde geldt ook voor de all-ages DC Zoom en het op jonge volwassenen gerichte DC Ink:

  • DC Kids (voormalige DC Zoom-lijn) – tot 12 jaar
  • DC Comics – vanaf 13-17 jaar, het merendeel van de DC-superheldencomics
  • DC Black Label – vanaf 17 jaar, waarin de voormalige Vertigo-titels en de Elseworlds/meer door de creators gedreven superheldenminiseries terechtkomen

Voor fans van het o zo geliefde Vertigo-imprint komt dit als een bittere pil. Hoewel de Vertigo-ster de laatste jaren al tanende was – ondanks enkele leuke reboots – was het merk wel verantwoordelijk voor schitterende comics met schitterende schrijvers & artiesten. Het hoogtepunt lag eind jaren negentig-begin tweeduizend met toppers zoals The Sandman, Lucifer, Hellblazer, Transmetropolitan Preacher.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.