Random Article


Review: Heroes in Crisis #9

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Universum:
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
2 total ratings

 

Op zijn best


We krijgen nog enigszins wat sympathie voor de gevallen Wally West.

Op zijn slechtst


Weinig verdere resoluties. Veruit het zwakste DC-event in jaren.


In dezelfde week als grote kleppers als Doomsday Clock en Batman: Last Knight on Earth, komt ook één van DC’s meest teleurstellende events in jaren tot een eind. Lees hier onze recensie van Heroes in Crisis #9…

Posted 07/06/2019 by

 
Full Article
 
 

Bros before heroes.

Wanneer het woord “Crisis” in een DC Comics-titel verschijnt, weet je dat het menens is. Heroes in Crisis is de volgende grote evenementreeks bij de uitgever en belooft het DC-universum alweer op zijn grondvesten te doen daveren. Makers Tom King (Batman, Vision) en Clay Mann (Superman, Action Comics) gaan geen grootse continuïteitsaanpassingen doen aan het multiversum, zoals het geval was bij een Crisis on Infinite Earths of Infinite Crisis, maar eerder een dieper, persoonlijker moordmysterie voorschotelen dat niet zonder gevolgen blijkt. Gelijkaardig aan wat Brad Meltzer in 2004 dus deed met het controversiële Identity Crisis.

Net zoals Identity Crisis, opent Heroes in Crisis met het onderzoek naar een moord. Sanctuary, het geheime toevluchtsoord dat Superman, Batman en Wonder Woman opgericht hebben voor superhelden met PTSS en andere aandoeningen, werd aangevallen. Alle aanwezigen zijn dood, waaronder ook enkele gekende DC-superhelden. De enigen die aan de slachtpartij ontsnapt zijn, zijn Harley Quinn en de doorheen de tijd reizende Booster Gold. Wie van hen is de moordenaar?

In dit negende en laatste deel krijgen we de confrontatie tussen Wally West, de voormalige Kid Flash/Flash en de ware moordenaar in Sanctuary, en het ersatz team bestaande uit Booster Gold, Blue Beetle, Batgirl, Harley Quinn en Poison Ivy. Tussen dit alles zijn er nog heel wat archiefbeelden van bekende DC-helden die hun problemen voor de camera komen vertellen…

Schrijver Tom King slaagt er enigszins in om de shock van het vorige deel in te tomen en nog sympathie voor Wally op te wekken, maar het hoeft eigenlijk allemaal niet meer. Verder komen er geen resoluties voor de verschillende subplots en lijkt alles erom gedaan te zijn om Wally een verlossingsverhaal te geven in een toekomstige Suicide Squad-reeks. Heroes in Crisis is één van DC’s minste events in jaren en veruit de slechtste “Crisis” na het gelijkaardige Identity Crisis. Ook de mooie art van Clay Mann, die eindelijk nog eens een volledige issue helemaal uittekent, kan het niet meer redden…

Heroes in crisis #9 bij Archonia

REVIEW: HEROES IN CRISIS #1

REVIEW: HEROES IN CRISIS #2

REVIEW: HEROES IN CRISIS #3

REVIEW: HEROES IN CRISIS #4

REVIEW: HEROES IN CRISIS #5

REVIEW: HEROES IN CRISIS #6 (+ BATMAN/THE FLASH TIE-IN)

REVIEW: HEROES IN CRISIS #7

REVIEW: HEROES IN CRISIS #8

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.