Random Article


Verslag: Comic Con Gent #5 (2019)

 

Posted 05/05/2019 by

Op zaterdag 4 en zondag 5 mei vond de vijfde editie van Comic Con Gent plaats. Bezoekers wisten wat ze konden verwachten: een kleinschalige, gezellige con die dit jaar het thema ‘retro’ aangemeten kreeg. We brachten zondag een bezoek aan het ICC in het Gentse Citadelpark.

Op de organisatie viel niets aan te merken: het binnenkomen liep vlot, zonder aanschuiven, het grondplan was helder en tijdens de conventie was de aanduiding van wat zich waar bevond duidelijk. Ook de vriendelijkheid en behulpzaamheid van de (talrijk) aanwezige crewleden verdienen een expliciete vermelding. Bezoekers konden weer genieten van de voordelen van de kleinschaligheid van deze beurs: nauwelijks wachtrijen, veel ruimte, gratis toilet en geen gedrum voor de standen, consoles of demo’s.

De beurs zelf vond plaats op twee verdiepingen van het ICC. Op de bovenverdieping was er een hal met standhouders, retro-videospelen en een silent disco. Dit laatste was een fijne gimmick en voegde echt iets toe. Tijdens ons bezoek zagen we nooit een volle dansvloer, maar de DJ deed wat hij kon. Knap was hoe hij met humor en vriendelijkheid de voorbijgangers probeerde binnen te lokken én hoe hij zijn best deed om de gasten aan het dansen te houden, ook als er bijvoorbeeld maar twee kleuters binnen stonden.

De benedenverdieping telde nog eens twee hallen met exposanten en een hal met fanclubs en de Starcom Stage. De gratis fotoboots (vooral die van The Uncanny) en de Quidditch Rodeo (een mechanische stier in de vorm van een vliegende bezemsteel) trokken onze aandacht. Er was behoorlijk wat variatie in het materiaal dat de verschillende exposanten bij hadden.

Of door het label ‘retro’ nu echt zo’n ander gamma aangeboden werd dan pakweg een jaar geleden, laten we in het midden. Wel vonden we het segment comics – bij de eerste editie van deze Comic Con nog heel talrijk aanwezig – deze keer bijzonder onderbelicht.

 

Aanwezige guests deze editie waren onder andere Dan Fogler (Fantastic Beasts en The Walking Dead), Karan Ashley (Power Rangers) en Kevin McNally (Pirates of the Caribbean). Hoewel het nooit echt storm liep, zagen we toch behoorlijk wat fans aanschuiven en ook de fotoshoots en Q&A’s konden op belangstelling rekenen.

Comic Con Gent heeft nooit echt ingezet op tekenaars en dat blijven we jammer vinden. Zelfs de paar lokale kunstenaars werden weggeduwd in een hoekje van een van de expositiehallen. Dat laatste kan helaas ook gezegd worden van enkele fanclubs. Een paar van hen stonden ietwat ongelukkig opgesteld in een donker hoekje en verdwenen naast het podium en de daarvoor voorzien zitplaats.

 

Ons bezoek aan Comic Con Gent was ook dit jaar zeer aangenaam. Het bezoekersaantal lijkt stabiel, het aantal exposanten en de variatie in wat ze aanbieden zit goed en ook deze beurs trekt een mooi aantal cosplayers en fanclubs aan. Wie op zoek is naar een gezellige conventie raden we zeker een bezoek aan een van de volgende edities aan!

Onze suggesties aan de organisatoren: werk aan de zichtbaarheid van alle fanclubs, haal de lokale artiesten uit dat verdomhoekje, breid het aanbod aan comics uit en nodig volgende keer enkele tekenaars uit. Of maak er gewoon een ‘comic’-editie van.

Comments

comments


Gino

 
avatar