Random Article


Review: DCeased #1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar: , ,
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Interessante cliffhanger en opzet.

Op zijn slechtst


Onevenwichtige art. Weinig origineels.


Het DC-universum wordt overspoeld door zombies en niet elke Justice Leaguer komt er levend uit in het eerste deel van DCeased. Lees hier onze recensie!

Posted 04/05/2019 by

 
Full Article
 
 

It was, perhaps, the League’s finest hour. It was their last together.

In 2005 schreef The Walking Dead-schepper Robert Kirkman de eerste Marvel Zombies-miniserie, waarin de superhelden van het Marvel-universum in bloeddorstige zombies werden veranderd… met alle gevolgen van dien. Nu doet DC een eigen versie van een zombie/superhelden cross-over met DCeased. De zesdelige miniserie wordt geschreven door Tom Taylor (Injustice) met tekeningen van Trevor Hairsine (WildC.A.T.S), James Harren (Rumble) en Stefano Gaudiano (The Walking Dead) en covers van Greg Capullo (Batman).

Nadat de Justice League opnieuw een invasie van Darkseid, de duistere god van Apokolips, heeft afgeweerd, is er een ware nachtmerrie op komst voor het DC-universum. Darkseid heeft immers zijn Anti-Life Equation – wiskundig bewijs dat hij heer en meester is over alles in het universum – gevonden en gebruikte Cyborg om ze compleet te maken, maar er is een probleem. De Equation heeft een design flaw, muteert tot een techno-organisch virus en transformeert iedereen te het te zien/horen krijgt niet in slaven van Darkseid, maar in bloeddorstige monsters. Cyborg wordt opnieuw naar de Aarde gezonden en infecteert in één klap 600 miljoen mensen… and counting

Tom Taylor heeft ervaring met het hedendaagse DC-universum in een ware nachtmerrie om te toveren, zie de geweldige Injustice-reeksen, maar in dit eerste deel van DCeased doet hij weinig nieuws. De opzet is zeer gelijkaardig aan Marvel Zombies, terwijl het idee om de Anti-Life Equation via het internet te verspreiden rechtstreeks uit DC’s eigen Final Crisis wordt gebruikt. We zien de val van Darkseid en Apokolips (“Darkseid was” levert een mooie pun op de recente Fourth World-reeksen van Tom King) en hoe zowel Superman als Batman hun geliefden proberen te beschermen tegen de plotse infectie.

Waar een los van het grote DC-universum staande evenementreeks als DCeased het minder goed doet, is in de tekeningen. De art van zowel Hairsine, Harren als Gaudiano is zeer onevenwichtig en valt moeilijk met elkaar te verzoenen. Het werkt dat de superhelden er in deze duistere versie van de DC-wereld er iets anders uitzien dan in de vaste huisstijlreeksen, maar overtuigen doet het nooit.

De cliffhanger mag er dan weer wel zijn, waardoor we de rest van de reeks nog wel een kans geven. Wie weet weet Taylor nog verrassend uit de hoek te komen. Interessant zijn ook de variant covers, dewelke bekende horrorfilmposters een DC make-over geven. Nu het verhaal nog!

DCeased #1 bij Archonia

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.