Random Article


Review: Heroes in Crisis #8

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar: ,
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Tekenwerk van Mitch Gerads en Travis Moore mag er zijn.

Op zijn slechtst


Wederom een karaktermoord voor het shockeffect.


De moordenaar wordt eindelijk onthuld in het voorlaatste deel van DC’s Heroes in Crisis… en we zijn er niet blij mee…

Posted 02/05/2019 by

 
Full Article
 
 

This is my confession.

Wanneer het woord “Crisis” in een DC Comics-titel verschijnt, weet je dat het menens is. Heroes in Crisis is de volgende grote evenementreeks bij de uitgever en belooft het DC-universum alweer op zijn grondvesten te doen daveren. Makers Tom King (Batman, Vision) en Clay Mann(Superman, Action Comics) gaan geen grootse continuïteitsaanpassingen doen aan het multiversum, zoals het geval was bij een Crisis on Infinite Earths of Infinite Crisis, maar eerder een dieper, persoonlijker moordmysterie voorschotelen dat niet zonder gevolgen blijkt. Gelijkaardig aan wat Brad Meltzer in 2004 dus deed met het controversiële Identity Crisis.

Net zoals Identity Crisis, opent Heroes in Crisis met het onderzoek naar een moord. Sanctuary, het geheime toevluchtsoord dat Superman, Batman en Wonder Woman opgericht hebben voor superhelden met PTSS en andere aandoeningen, werd aangevallen. Alle aanwezigen zijn dood, waaronder ook enkele gekende DC-superhelden. De enigen die aan de slachtpartij ontsnapt zijn, zijn Harley Quinn en de doorheen de tijd reizende Booster Gold. Wie van hen is de moordenaar?

In dit achtste deel krijgen we eindelijk de ware moordenaar te zien. Heel de issue zien we precies hoe deze voormalige held de brutale moorden pleegde en wat hem ertoe dreef, alsook hoe Booster en Harley erin werden geluisd…

Schrijver Tom King geeft eindelijk antwoorden, maar pleegt daarmee ook een karaktermoord op een personage dat enkele jaren geleden nog de wedergeboorte van de hoop in het DC-universum inluidde met DC Rebirth. Hiermee valt Heroes in Crisis meteen in hetzelfde rijtje als Identity Crisis te plaatsen, met even controversiële gevolgen. King poogt om ons mee te trekken in de psyche van de moordenaar, maar het werkt absoluut niet. De schok is te groot en het zal volgens ons niet lang duren vooraleer de effecten van de minireeks terug ongedaan zullen worden gemaakt…

Dat Heroes in Crisis één van de zwakste Crisis-events in het DC-universum zou worden, wisten we al langer. Dat het nog erger ging zijn dan Identity Crisis is bij deze spijtig genoeg ook bevestigd…

Heroes in crisis #8 bij Archonia

REVIEW: HEROES IN CRISIS #1

REVIEW: HEROES IN CRISIS #2

REVIEW: HEROES IN CRISIS #3

REVIEW: HEROES IN CRISIS #4

REVIEW: HEROES IN CRISIS #5

REVIEW: HEROES IN CRISIS #6 (+ BATMAN/THE FLASH TIE-IN)

REVIEW: HEROES IN CRISIS #7

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.