Random Article


Review: The War of the Realms #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Coverprijs: $5.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
3 total ratings

 

Op zijn best


Een knallend openingssalvo volgens het boekje.

Op zijn slechtst


Weinig diepgang. Gaat te snel. Niets dat we niet eerder gezien hebben.


Marvel’s nieuwste event barst los in War of the Realms! In dit eerste deel vallen Malekith The Accursed en zijn troepen de Aarde aan, nadat ze de rest van de Ten Realms al veroverd hebben…

Posted 03/04/2019 by

 
Full Article
 
 

Holy crap! We’re being invaded by the Lord of the Rings!

Na de build-ups in de Thor-, Avengers– en Asgardians of the Galaxy-reeksen barst The War of the Realms volledig los in het eerste deel van Marvel‘s nieuwste eventreeks. Het Thor-team van Jason Aaron en Russell Dauterman beginnen aan een zesdelige minireeks die de komende maanden het ganse Marvel-universum in de ban zal houden…

Asgard. Alfheim. Heven. Jotunheim. Muspelheim. Niffleheim. Nidavellir. Svartalfheim. Vanaheim. Negen van de tien Realms (volgens de Asgardiaanse visie op het Marvel-universum) zijn al veroverd door de duistere elf Malekith The Accursed (niet-comicbooklezers kennen hem nog wel uit Thor: The Dark World). Slechts Midgard, de Aarde, blijft nog over, maar niet lang meer…

In dit eerste deel begint Malekith zijn aanval op Midgard. En zoals dat meestal gaat, is New York City het primaire doelwit. Terwijl Loki zijn broer Thor buitenspel zet, is het aan de Avengers, de Asgardianen en wat locals zoals Daredevil, Dr. Strange, Punisher en Wolverine om NYC te verdedigen van een leger Dark Elves, trollen, Frost Giants en meer…

The War of the Realms begint zoals de meeste grote Marvel-zomerevenementen: volledig volgens het boekje. De grote spelers worden voorgesteld, New York City wordt aangevallen, er zijn enkele schokkende sterfgevallen en de Avengers verzamelen en maken wat grapjes tussenin. Het wordt allemaal mooi in beeld gebracht door Russell Dauterman, maar het voelt allemaal vrij plat aan. Dat komt voornamelijk door de pacing van Jason Aaron. Alles gaat zeer snel vooruit, de schokkende sterfgevallen hebben nauwelijks een impact en niet elke grap komt evengoed over. Ook krijgen we nog maar weinig van de motivaties van Malekith te zien. Buiten het feit dat hij de grote villain is, lijkt er nog geen reden te zijn waarom hij precies de rijken moet veroveren.

Als opener van een nieuw groots Marvel-event is The War of the Realms #1 prima, maar het biedt niets nieuws en gaat net te snel voorbij om ons echt om de personages te doen geven, toch zeker wanneer je de build-up in de aanverwante reeksen niet gelezen hebt…

War of the Realms #1 bij Archonia.com

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.