Random Article


Alex Ross tekent de impact van DC’s Shazam op elke Captain Marvel (en meer) uit de geschiedenis

 

Posted 01/04/2019 by

In een nieuw kunstwerk toont comicbookartiest Alex Ross (Kingdom Come, Marvels, Justice, Earth X) de impact van DC’s Shazam, aka de oorspronkelijke Captain Marvel bij Fawcett Comics, op de popcultuur. Mooi op tijd voor de release van de Shazam-solofilm van DC Entertainment en Warner Bros. zien we in deze “Echoes of Shazam” hoe het alter ego van Billy Batson sinds 1940 een invloed heeft gehad op de verschillende comic-, film- en tv-varianten bij DC, de vele Captains Marvel bij Marvel, maar ook de Britse Marvelman/Miracleman en andere helden die gelijkaardige transformaties ondergaan, zoals Marvel’s Thor, Ultraverse’s Prime, He-Man en Ultraman. Herken jij ze allemaal?

Onze review van Shazam lees je hier.

Alles over de oorspronkelijke Captain Marvel kom je te weten in START TO READ: Shazam.

Alles over de vele Captains Marvel in comics lees je in deze special.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.