Random Article


Review: Heroes in Crisis #7

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar: ,
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Leuke dynamiek tussen Booster Gold/Blue Beetle en Harley Quinn/Batgirl.

Op zijn slechtst


Gaat weer te traag.


Meer onthullingen en een dynamicker duo in het zevende deel van DC’s Heroes in Crisis…

Posted 31/03/2019 by

 
Full Article
 
 

Blue and gold and the dynamicker duo!

Wanneer het woord “Crisis” in een DC Comics-titel verschijnt, weet je dat het menens is. Heroes in Crisis is de volgende grote evenementreeks bij de uitgever en belooft het DC-universum alweer op zijn grondvesten te doen daveren. Makers Tom King (Batman, Vision) en Clay Mann(Superman, Action Comics) gaan geen grootse continuïteitsaanpassingen doen aan het multiversum, zoals het geval was bij een Crisis on Infinite Earths of Infinite Crisis, maar eerder een dieper, persoonlijker moordmysterie voorschotelen dat niet zonder gevolgen blijkt. Gelijkaardig aan wat Brad Meltzer in 2004 dus deed met het controversiële Identity Crisis.

Net zoals Identity Crisis, opent Heroes in Crisis met het onderzoek naar een moord. Sanctuary, het geheime toevluchtsoord dat Superman, Batman en Wonder Woman opgericht hebben voor superhelden met PTSS en andere aandoeningen, werd aangevallen. Alle aanwezigen zijn dood, waaronder ook enkele gekende DC-superhelden. De enigen die aan de slachtpartij ontsnapt zijn, zijn Harley Quinn en de doorheen de tijd reizende Booster Gold. Wie van hen is de moordenaar?

In dit zevende deel krijgen Justice League International-bromancers Booster Gold en Blue Beetle het aan de stok met het nieuwe dynamische duo: Harley Quinn en Batgirl. Ondertussen zetten ook Batman en The Flash hun onderzoek verder en krijgen we wat meer onthullingen rond de dood van Wally West en Poison Ivy

Schrijver Tom King blijft de lezers wat aan het lijntje houden met dit deel, dat alweer meer vragen oproept dan antwoorden. De scènes met Booster Gold/Blue Beetle/Batgirl/Harley Quinn mogen er echter zijn en we zijn ergens wel benieuwd naar het uiteindelijke lot van Wally West. Het mag alleen allemaal wat sneller vooruit gaan en we hopen dat King het goede werk van Geoff Johns in DC Rebirth rond de oorspronkelijke Kid Flash niet teniet doet. Drie verschillende tekenaars deze keer, maar Travis Moore en Jorge Fornes weten de vaste artiest Clay Mann goed te complementeren.

Met nog twee deeltjes te gaan vrezen we dat King het tij niet meer kan keren en dat Heroes in Crisis de geschiedenis zal ingaan als één van de zwakste Crisis-events van DC. Het is geen slechte comic, maar van een groots event verwacht je toch dat tikkeltje meer…

Heroes in crisis #7 bij Archonia

REVIEW: HEROES IN CRISIS #1

REVIEW: HEROES IN CRISIS #2

REVIEW: HEROES IN CRISIS #3

REVIEW: HEROES IN CRISIS #4

REVIEW: HEROES IN CRISIS #5

REVIEW: HEROES IN CRISIS #6 (+ BATMAN/THE FLASH TIE-IN)

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.