Random Article


Nouts Pre-Orders: Aanraders voor Juni 2019

 

Posted 31/03/2019 by

Elke maand verschijnt een intimiderende catalogus met alles wat er 2 maanden later in je favoriete comicshop zal kunnen verschijnen. Want ook al zijn er genoeg stapels Marvel, DC en Image-comics om een groep kinderen nooit meer in terug te vinden, die catalogus bevat ook elke maand een metaforische shit ton aan veel minder bekend maar vaak veel leesbaarder voer.

Maar hoe scheidt de gemiddelde Marvel movie-fed nerd het bagger kaf van het diamanten koren? Wat dacht je van een beetje assistentie? Comicsveteraan en professionele leuteraar nout baant zich een weg door die comics jungle met een Adamantium machete. Hij vindt misschien niet de comicbookequivalenten van Macchu Picchu die je zou willen hebben, maar zeker degene die je zou moeten hebben. Dat zijn ook meteen meer dan voldoende vermangelde metaforen. Onwards, into the wilderness!

Marvel Comics (for all will bend the Dis-knee):

 • Incredible Hulk: Last Call One Shot. Peter David is op een aantal vlakken een legendarische creator. Al sinds de jaren ’70 is hij de drijvende schrijfkracht achter tientallen beroemde en beminde titels en personages. In tegenstelling tot ongeveer al zijn tijdgenoten en veel die ervoor en erna kwamen, is hij dat nog steeds, op een prominente manier. Net als Claremont onlosmakelijk aan de X-Men verbonden is, geldt hetzelfde voor David en the Incredible Hulk. 12 jaar heeft hij het groene monster van verhalen voorzien, met artistieke partners als Todd McFarlane en Dale Keown. Met die laatste maakte hij ook de uitmuntende Hulk: The End one-shot. Nu keren ze terug vooor nog zo’n prestigieuze samenwerking? Dat laat je niet liggen.
 • Savage Avengers #2. Omdat we geen schrik hebben van een idioot concept dat met veel liefde in elkaar gezet is, en een team-up van Wolverine en Conan ons adolescent hartje een pak sneller doet slaan.
 • Wolverine: Exit Wounds #1. We konden even niet beslissen of deze titel niet beter paste in onderstaande rubriek en wellicht klopt dat nog ook. Voor oude Wolverine-fans gaat het bloed sneller pompen als namen als Larry Hama of Chris Claremont vermeld worden. Nieuwe kortverhalen van die creators onder een cover. Snikt me, Bubbie, one more time.

Marvel’s Nostalgic corner:

 • Sinds een tijd produceert Marvel per maand één facsimile. Dat is een perfecte reproductie van een comic zoals die voor het eerst uitkwam, met alle oude reclame, tekstjes en brievenpagina’s intact. Deze maand is het de beurt aan Howard the Duck #1.
 • Bij de goedkope True Believers-reprints vallen er voor evenveel dollar een 10-tal pivotale Spider-Man reprintcomics te rapen, met memorabele verschijningen van Spidey’s vrienden en vijanden.
 • Alsof dat nog niet genoeg was, debuteert er nog een reprint titel: Marvel Tales verzamelt nog 3 opvallende Spider-Man-verhalen van vroeger (volgende maand is het weer de beurt aan een andere superheld).
 • The story that must be told! Ik hield me al genoeg stil, maar Marvel blijft maar gemakkelijke ballen lobben: een Omnibus van 800+ pagina’s en niet één voet werd er getekend. Dat kan alleen maar Marvel Universe by Rob Liefeld Omnibus zijn.
 

DC Comics:

 • Superman: Year One #1. Frank Miller & John Romita Jr. Zeker die eerste zorgt tegenwoordig voor eerder verdeelde reacties, maar de combo van die namen doet toch tenminste even nog een paar nerd-harten sneller slaan. In het formaat van Dark Knight Returns, maar toch weer naar de origin van Staalmans, en dat net nu zelfs Hollywood vond dat we die niet elke keer weer nodig hebben.
 • Harley Quinn Breaking Glass. Steve Pugh is al langer blind buy te casa nout. Zelfs als het met Harley Quinn is.
 • The Wild Storm #24: de 2e (of 3e misschien zelfs) keer dat Warren Ellis Wildstorm geschiedenis schrijft (of herschrijft) en na (ongeveer) twee jaar komt de climax eraan. We went there. We will again.
 

Image Comics:

 • Assassin Nation #4: Een doldwaze reeks die perfect de balans weet te houden tussen over-the-top, balls-to-the-wall actie, bizarre personages, komische dialogen. Kyle Starks wist al eerder te bewijzen dat hij een natural born comicbookschrijver is met Rock Candy Mountain en dit ziet er al minstens even veelbelovend uit.
 • Hit-Girl volume 4: Niet dat we zo ontzettend fan zijn van Mark Millars ‘creaties’, maar Brainfreeze koestert wel mateloze sympathie voor Kevin Smith, dus als die een story-arc uit de mouw van die brede hockey-jersey tovert, besteden we daar wel even 5 minuten aandacht aan.
 • Monstress Book One HC: Luxe-edities. Het beste soort nerd-bait. Die ene reeks waar iedereen het over heeft, maar je was te traag om eraan te beginnen, en dan weet de uitgever je natuurlijk keihard te pakken te nemen met shelf porn.
 • Murder Falcon: De voortreffelijke creator van Extremity had na de zware kost van die titel (begrijpelijk) even zin in iets minder taxerend. Gelijke delen dolle fantasy & liefde voor metalmuziek: alleen gitaarkunsten en Murder Falcon kunnen de wereld redden!
 • The Ride: Burning Desire #1: Een misdaad/conceptreeks die al erg lang rondhangt, maar niet echt veel golven maakte, ook al droegen top-shelf artists als Brain Stelfreeze, Jason Pearson, Chris Brunner en Adam Hughes aan de verhalen bij. Die laatste is nu trouwens weer van de partij. The Ride zelf is een conceptreeks: misdaadverhalen waarin steeds hetzelfde model auto een al dan niet grote rol speelt. Meestal geinig, altijd eye candy.
 

Dynamite Comics:

 • Warlord of Mars Attacks #1: Laat die woorden eventjes in je hoofd rollen en vraag je terecht af: Waarom? Waarom nu pas? Jeff Parker is een goeie keuze om iets zo idioot aan te pakken. We gebruiken idioot hier in de meest bemoedigende betekenis mogelijk.

Devil’s Due/1First Comics:

 • Shotgun to Sugarland OGN: De Fillbach broers brengen een nieuwe graphic novel uit. Als je ooit Maxwell Strangewell las, of hun bijdragen aan de Star Wars Adventures-comics indertijd, weet je dat het een rollicking ride vol geweld, actie en fun times zal zijn. Een flik zit achter een fanatieke vrouw aan, belust op wraak. Thema’s als wraak en religie lijken hevig aanwezig.
 • Cons de Fee: The Erotic Art of Wallace Wood: Meestertekenaar en voorbeeld van talloze tekenaars doorheen de jaren werkte aan heel wat erotisch materiaal, dat in dit prachtig album verzameld werd. Veel parodieën en uiteraard zijn eigen creatie Sally Forth.

Humanoids:

Ignited #1: een nieuw superheldenuniversum, ontwikkeld door Kwanza Osajyefo en Mark Waid, met tekeningen van Phil Briones. Want dat hadden we nog net nodig: nog een nieuw superheldenuniversum. Alle gekheid op een stokje, hun premise (een cataclysmisch evenement heeft een boel mensen ignited, waardoor ze krachten hebben) klinkt wat zoals het indertijd in het Ultraverse ging, maar de uitwerking zal wellicht heel anders zijn. Het lijkt erop dat hier, de krachten zullen aangewend worden om de wereld beter te maken (ook al klinkt dat weer bekend van iets anders *ahem* The Authority/Wildcats 3.0 *ahem* De Cassaday-cover ziet er zelfs goed uit! Uit deze starttitel zullen bovendien nog meer series spruiten. Als dat maar goed afloopt!

Lion Forge:

At the End of your Tether #1: Die titel alleen al intrigeert. Als het bovendien om een ‘neo-noir biker thriller mystery coming of age’ gaat, wil jij dan niet meer weten? De creators zeggen me niks, maar het ziet er alvast veelbelovend uit.

Oni Press:

Little Witches: een graphic novel adaptation van Three Women met magie. That is all.

Super Fun Sexy Times GN: De verhalen die je niet te lezen zal krijgen in X-Men- of Batman-comics. Hoewel, bij die laatste… Wat doen superhelden en supervillains als ze de maskers (en de rest) afnemen. Diverse verhaaltjes in sekspositieve situaties allerhande (het heet dan ook Fun Sexy). You know you want it!

Titan Comics:

The Night HC: Legendarische stripmaker en bedenker van Metal Hurlant Philippe Druillet maakte de meest uitzinnige strips die een zo goed als mythische status bereikt hebben. Deze The Night is bovendien een uiterst persoonlijke noot in zijn carrière. Titan heeft ook een aantal van zijn andere boeken in voorraad.

Valiant Entertainment:

Valiant Universe Handbook edition 2019: Een handige (en aardig geprijsde, voor 64 pagina’s) primer met alles wat je moet weten om mee te zijn met het Valiant Universe. Tjokvol prachtige illustraties.

 

Volgende maand zijn we er weer met meer aanraders voor jouw comicbookcollectie!

Comments

comments


nout

 
avatar
I do comics. All. The. Time.