Random Article


Review: Detective Comics #1000

 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Een ware who's who aan Batman-schrijvers en -artiesten. Een viering van 80 jaar Batman.

Op zijn slechtst


Niet alle verhalen zijn even sterk.


Detective Comics, de reeks waarnaar DC vernoemd werd en waarin Batman zijn debuut maakte, heeft de 1000 issues gehaald op tijd voor de 80ste verjaardag van de Dark Knight!

Posted 28/03/2019 by

 
Full Article
 
 

What the hell took you so long, pal?

Na Action Comics vorig jaar, heeft nu ook Detective Comics zijn 1000ste deel bereikt. In deze speciale verjaardagseditie van de reeks waarnaar DC Comics vernoemd werd, gaat een resem bekende schrijvers en artiesten aan de slag met kortverhalen rond Batman, die 80 jaar geleden zijn debuut maakte in het inmiddels legendarische Detective Comics #27 (1939).

Het New 52 Batman– en Dark Nights: Metal-team van Scott Snyder en Greg Capullo bijt de spits af met een verhaal waarin Batman, ten slotte World’s Greatest Detective, terechtkomt bij een nieuw gilde DC-detectives bestaande uit o.a. Detective Chimp, Elongated Man, Hawkman, The Question en Slam Bradley (die zijn debuut maakte in Detective Comics #1 uit 1935 en sindsdien sporadisch in verjaardagsissues van de reeks opdook). Kevin Smith en Jim Lee vertellen wat er precies gebeurde met het pistool waarmee de ouders van Bruce Wayne vermoord werden, terwijl Paul Dini en Dustin Nguyen één van de leukere en meest originele verhalen opleveren met de nogal aparte Knute Brody, een klungelige henchman uit Gotham City met een hilarisch geheim.

Warren Ellis en Becky Cloonan, alsook Denny O’Neil en Steve Epting gaan verder met vrij standaard Batman-verhalen waarin de Caped Crusader een bende uitschakelt, Christopher Priest en Neal Adams keren terug naar Adams’ glorieperiode in de jaren 1970 en het Daredevil-team van Brian Michael Bendis en Alex Maleev levert opnieuw één van de meer originele kortverhalen af rond een oudere Bruce Wayne en de Penguin. Geoff Johns en Kelley Jones gaan de toekomst in met een Batman/Catwoman-familie en James Tynion IV en Alvaro Martinez-Bueno keren terug naar het verleden wanneer Batman zijn eerste Robin aannam.

De inmiddels zeer uitgebreide Batman-familie is dan weer de focus van de bijdrage van huidig Batman-schrijver Tom King en Tony S. Daniel, terwijl Peter J. Tomasi en Doug Mahnke ten slotte een vernieuwde comicbookversie van de Arkham Knight (uit de gelijknamige videogame van Rocksteady Studios) voorstellen die Batman het leven zuur zal maken in de volgende delen van de reeks…

Detective Comics #1000 bevat dus een ware who’s who aan hedendaagse (en inmiddels een paar klassieke) Batman-schrijvers en -artiesten. Niet elk verhaal is even sterk, maar de legende van de Dark Knight wordt geëerd doorheen de hele comic. En zo hoort het ook in een anniversary issue. Het resultaat is gewoonweg een must-have voor iedere Batman-fan. Check zeker ook de opkomende Deluxe-versie van Detective Comics #1000 deze zomer, met nog meer artwork en een extra verhaal door Robert Venditti en Stephen Segovia.

Detective Comics #1000 bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.