Random Article


Review: Age of Conan – Belit, Queen of the Black Coast #1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Vrouwen maken goeie Conan-strips

Op zijn slechtst


Bewandelt verhaalmatig een paar platgetreden paden


Volg de eerste stappen van de piratenkoningin in haar eigen titel. Van piraten-erfgenaam tot slaaf met nog meer ertussenin! We reviewen Age of Conan – Belit, Queen of the Black Coast #1…

Posted 16/03/2019 by

 
Full Article
 
 

A woman who had no need of land

Na de triomfantelijke terugkeer van Conan the Barbarian en zijn Bloederige Zwaard, is het tijd om het Hyboriaanse tijdperk nog verder uit te spitten, met de miniserie-verzamelingstitel Age of Conan.

In een tijd waar vrouwen ook verdiend een plek in de spotlight krijgen en vooral gezien die andere meest bekende vrouw uit Conans tijd niet bij Marvel vertoeft, krijgt de eerste grote liefde van Conan, Bêlit, haar eerste vijfdelige solo-miniserie. Marvel was ook zo slim om vrouwen te selecteren als main creators: Tini Howard (no relation) & Kate Niemczyk varen er onmiddellijk op uit.

Het wordt een uitje in een piratendorp, waar Bêlits vader, de Dread Admiral Atrahasis zijn piratenhoed aan de haak heeft gehangen. Zijn dochter ontvlucht telkens haar lessen en probeert iedereen ervan te overtuigen dat ze monsters in zee kan zien. Ze toont zich wel een geboren zeevaardster en tijdens een interessante uitwisseling later in het verhaal, blijkt dat haar vader verscheurd is tussen haar veilig houden en haar die lotsbestemming met beide handen te laten grijpen. Helaas haalt zijn verleden de admiraal in: verantwoordelijk als hij was voor zoveel dood en vernieling, heeft hij vijanden belust op wraak. Hij moet boeten en de lezer wordt meteen getrakteerd op een wel heel emotionele scène. Voor de rest gaat het van kwaad naar erger, Bêlit wordt ontvoerd om als slaaf verkocht te worden. Ze kan echter gered worden en cliffhanger: daar zijn die zeemonsters waar ze nooit haar mond over kon houden.

Qua openingssalvo kan het zeker tellen: Bêlit is hier niet de minnares van… Tini Howard geeft het personage een passende achtergrond die boeiend genoeg gebracht wordt om haar eigen vrouwtje te staan -80 jaar oude spoiler- tenminste, tot het onvermijdelijke tragische einde dat haar te beurt staat. Uiteraard wordt het wiel niet heruitgevonden met een sand-and-sandals comic,  maar voor deze introductie neemt het creatieve team ook voldoende tijd om, subtiel genoeg, enkele karaktertrekken en relaties te portretteren. Die eerste glimp naar diepgang en de impliciete stap terug van Conans gebruikelijke eerder vrouwonvriendelijke ingesteldheid is misschien al vernieuwing genoeg?

Kate Niemczyk (zeg dat 5 keer snel!) is al geen nieuwkomer meer en in combinatie met inkleurder Jason Keith zorgt ze voor heel leesbare visuals, ook al laat de actie en een establishing shot hier en daar wat te wensen over. Bêlits karakteristieke bleke huid verleent haar een opvallend contrast tegen de rest van de wereld en het gebruik van een erg interessant schaduweffect over haar gezicht verleent een visuele component aan haar bekende koppige, onvoorspelbare temperament.

Al bij al hoeft dit eerste hoofdstuk zeker niet onder te doen en belooft het de goed gerodeerde Robert E. Howard-verhaalelementen uit de kast te halen voor een meeslepend avontuur!

Age of Conan – Belit #1 bij Archonia.com

Comments

comments


nout

 
avatar
I do comics. All. The. Time.