Random Article


DC herpubliceert Charlton Comics-verhalen als “Road to Watchmen”

 

Posted 15/03/2019 by

Na de oorspronkelijke Watchmen, de Before Watchmen-prequels en de sequel Doomsday Clock, blijft DC Comics de superheldenklassieker uit 1986 in de spotlight plaatsen/al dan niet uitmelken. Op tijd voor de opkomende Watchmen-tv-serie op HBO zullen er Road to Watchmen-collecties verschijnen bij de uitgever.

Hierin zullen klassieke verhalen gebundeld worden die in de sixties uitgegeven werden door Charlton Comics, alvorens eerst AC Comics en later DC hun superheldenstal – ook wel gekend als de Sentinels of Justice – opkochten en in hun eigen multiversum plaatste. De superhelden van Charlton Comics, zoals Blue Beetle, The Question, The Peacemaker en Captain Atom waren uiteraard de grote inspiraties voor de cast van DC’s Watchmen.

De eerste Road to Watchmen-collectie in november zal alvast The Question en Blue Beetle, de inspiraties voor Rorschach en Nite Owl, in de schijnwerpers zetten met verhalen geschreven door comicbooklegende Steve Ditko.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.