Random Article


Review: Doomsday Clock #9

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
3 total ratings

 

Op zijn best


Doctor Manhattan versus everyone! Tal van onthullingen.

Op zijn slechtst


Gaat weer te snel voorbij. Geoff Johns hervalt weer in het herschrijven van origins waarin een duister kantje aan toegevoegd wordt.


It’s on! De helden van het DC-universum versus een goddelijke Doctor Manhattan in het negende deel van de DC/Watchmen cross-over. Lees hier onze recensie van Doomsday Clock #9…

Posted 06/03/2019 by

 
Full Article
 
 

There is a force out there undermining not only Superman, but all of creation.

Na de controversiële Before Watchmen-prequels en de aanloop in de DC Universe Rebirth one-shot en Batman/The Flash: The Button, is het eindelijk zover. DC Comics heeft de ballen gekweekt om een sequel te breien aan Watchmen, de bejubelde graphic novel door Alan Moore en Dave Gibbons die in 1986 het summum was van de superheldendeconstructie. Doomsday Clock is echter meer dan een sequel tot Watchmen, het is ook een cross-over met het grotere superheldenuniversum van DC. De eerste helft van de reeks was alvast een schot in de roos, in het vorige deel pikte de actie op en deze week gaat de twaalfdelige serie van Geoff Johns en Gary Frank (Superman: Secret Origin, Shazam!, Batman: Earth One) verder met Doomsday Clock #9.

Het is zover. Doctor Manhattan wordt gezien als verantwoordelijke voor de veranderingen die in het DC-universum plaatsvonden na Flashpoint tijdens de New 52- en Rebirth-periodes. Een leger DC-superhelden confronteert de god uit Watchmen op Mars, terwijl Superman en Batman herstellen van een explosie en Wonder Woman de VN toespreekt rond het groeiende wantrouwen tegenover metahumans. Ondertussen komt Ronnie Raymond duistere dingen te weten over zijn Firestorm-kompaan professor Martin Stein, blijkt dat ook de DC-versie van de USA een Donald Trump-achtige figuur als president heeft en leren we hoe Doc Manhattan precies de Justice Society of America en het Legion of Super-Heroes uit de continuïteit schreef…

Doomsday Clock gaat hard in dit deel. De Justice League, de Titans, het Green Lantern Corps, de Doom Patrol, de Shazam! Family, de Justice League Dark/Sentinels of Magic en tal van DC-helden confronteren een god… en het gaat zo goed als je mag verwachten. Geoff Johns en Gary Frank tonen hier de macht van Doctor Manhattan in een spetterende actiescène die doet denken aan de gevechten tegen andere übervillains als Darkseid (Justice League Origin, Darkseid War), Anti-Monitor (Crisis on Infinite Earths, Sinestro Corps War) en Superboy Prime (Infinite Crisis). Niet alleen de DC-helden, maar ook Manhattan is uit zijn element en komt voor verrassingen te staan – ongezien sinds het einde van de oorspronkelijke Watchmen. Veruit één van de hoogtepunten in een reeks die blijft knallen en… we durven het zonder schroom zeggen… bijna het machtige Watchmen zelf naar de kroon lijkt te stijgen!

Hopelijk is het volgende deel in de serie op tijd, want we kunnen niet wachten hoe dit verder zal evolueren. Absolute must-read.

Doomsday Clock #9 bij Archonia.com

 

REVIEW: DOOMSDAY CLOCK #1

REVIEW: DOOMSDAY CLOCK #2

REVIEW: DOOMSDAY CLOCK #3

REVIEW: DOOMSDAY CLOCK #4

REVIEW: DOOMSDAY CLOCK #5

REVIEW: DOOMSDAY CLOCK #6

REVIEW: DOOMSDAY CLOCK #7

REVIEW: DOOMSDAY CLOCK #8

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.