Random Article


Review: Heroes in Crisis #6 (+Batman/The Flash: “The Price” Tie-In)

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar: ,
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Eindelijk wat meer duidelijkheid.

Op zijn slechtst


Tom King begint het geheel wel heel lang te rekken.


De moordenaar onthuld in het zesde deel van DC’s Heroes in Crisis én een Batman/The Flash tie-in die deze maand interessanter is dan de hoofdreeks…

Posted 28/02/2019 by

 
Full Article
 
 

Nobody saves anybody

Wanneer het woord “Crisis” in een DC Comics-titel verschijnt, weet je dat het menens is. Heroes in Crisis is de volgende grote evenementreeks bij de uitgever en belooft het DC-universum alweer op zijn grondvesten te doen daveren. Makers Tom King (Batman, Vision) en Clay Mann (Superman, Action Comics) gaan geen grootse continuïteitsaanpassingen doen aan het multiversum, zoals het geval was bij een Crisis on Infinite Earths of Infinite Crisis, maar eerder een dieper, persoonlijker moordmysterie voorschotelen dat niet zonder gevolgen blijkt. Gelijkaardig aan wat Brad Meltzer in 2004 dus deed met het controversiële Identity Crisis.

Net zoals Identity Crisis, opent Heroes in Crisis met het onderzoek naar een moord. Sanctuary, het geheime toevluchtsoord dat Superman, Batman en Wonder Woman opgericht hebben voor superhelden met PTSS en andere aandoeningen, werd aangevallen. Alle aanwezigen zijn dood, waaronder ook enkele gekende DC-superhelden. De enigen die aan de slachtpartij ontsnapt zijn, zijn Harley Quinn en de doorheen de tijd reizende Booster Gold. Wie van hen is de moordenaar?

In dit zesde deel krijgen we eindelijk een antwoord op die vraag, al is alles natuurlijk niet zoals het lijkt. Verder focust men op de therapiesessies van Wally West/The Flash, Harley Quinn en de holbewoner, Teen Titan en (volgens deze issue) blijkbaar ook filosoof Gnarrk…

Schrijver Tom King neemt wederom zijn tijd en doet meer de werking van het Sanctuary-programma uit de doeken. De onthulling van de moordenaar wordt zo casual aan de lezer getoond, dat er wel meer aan moet zijn. Artiest Clay Mann werd enkel opgetrommeld voor de korte interviewscènes, het merendeel van de issue wordt getekend door de iets minder strakke Mitch Gerads, dewelke nog met Tom King aan Mister Miracle werkte. Zijn meer sketchy stijl is zeker niet slecht, maar haalt niet het niveau van Mann.

Heroes in Crisis #6 is, net zoals het vorige deel, weeral een overgangsdeel waarin maar zeer weinig gebeurt. Met nog maar 3 delen te gaan, begint het verhaal weer enorm te slabakken en vragen we ons af of het event nog gered kan worden…

Heroes in crisis #6 bij Archonia

REVIEW: HEROES IN CRISIS #1

REVIEW: HEROES IN CRISIS #2

REVIEW: HEROES IN CRISIS #3

REVIEW: HEROES IN CRISIS #4

REVIEW: HEROES IN CRISIS #5

 

BATMAN/THE FLASH: THE PRICE

Na The Button, hun eerdere cross-over in de aanloop naar Doomsday Clock, hebben DC’s twee grootste detectives hun eigen zijverhaal tijdens Heroes in Crisis. The Price is een vierdelige cross-over tussen de Batman– en The Flash-reeksen waarin Bruce Wayne en Barry Allen hun onderzoek naar de dood van Wally West voortzetten en te maken krijgen met een op hol geslagen Gotham Girl.

In de vier delen (Batman #64-65 & The Flash #64-65) krijgen we alvast een pak meer actie voorgeschoteld dan in de hoofdreeks en vooral het laatste deel heeft grote gevolgen voor de relatie tussen de twee Justice Leaguers, alsook een voorsmaakje op Year of the Villain. De karakterisaties van Joshua Williamson zitten goed en de actie wordt zeer dynamisch in beeld gebracht door Guillem March en vooral Rafa Sandoval, die één van de betere tekenaars bij DC begint te worden.

Als tie-in tot Heroes in Crisis is het niet onontbeerlijk, maar het diept de moord op Wally West wat dieper uit en heeft heel wat gevolgen voor het verdere verloop van de The Flash-serie. Zeker en vast een aanrader voor elke lezer die, net zoals ons, wat interesse begint te verliezen in de hoofdreeks. 4/5.

 

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.