Random Article


DC Comics schrapt Vertigo’s Second Coming

 

Posted 21/02/2019 by

Niet meer dan bovenstaande boodschap kregen retailers en winkeliers afgelopen maand van DC Comics. De Amerikaanse uitgeverij schrapt plots Second Coming bij het Vertigo-imprint.

De strip door Mark Russell & Richard Pace zou een herrezen Jezus Christus zien rondhangen in een hedendaagse, gewelddadige leefwereld met superhelden en bevriend zien worden met Sun-Man (een parodie op Superman). Het bericht volgt op heel wat acties en kritiek van Amerikaanse criticasters die deze interpretatie van Jezus schandelijk vonden. Zo was er een petitie met meer dan 200.000 handtekeningen tegen de comic.

De makers hebben de rechten teruggekregen, dus zijn ze vrij om de comic rond te shoppen en te laten uitgeven door een andere uitgeverij. Iets gelijkaardigs gebeurde eerder met de antisuperheldenserie The Boys van Garth Ennis en Darick Robertson, dat van DC’s WildStorm-imprint uiteindelijk naar Dynamite Entertainment ging.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.