Random Article


Het mysterie van de Mexicaanse Spider-Man Comics

 

Posted 18/02/2019 by

Sinds gisteren houden enkele obscure Spider-Man-comics schrijvers, artiesten en fans in beroering. In de jaren zeventig heeft een Mexicaanse uitgeverij blijkbaar een alternatieve geschiedenis voor Spider-Man uitgedacht.

Gelijkaardig aan de Junior Press-vertalingen in onze contreien moest La Prensa een oplossing vinden voor de vertragingen die gepaard gaan met het vertalen van Amerikaanse comics. De Mexicaanse uitgever kwam daarom met een hele resem verzonnen verhalen.

Na Amazing Spider-Man #119 (wanneer Gwen Stacy hoort te sterven) verschenen zo een veertigtal comics waarin Gwen wel nog leefde en zelfs zou trouwen met Peter Parker. Verantwoordelijk waren Raúl Martinez & artiest José Luis González Durán – tot in 1973 de licentie bij La Prensa verviel.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.