Random Article


Review: Savage Sword of Conan #1 (2019)

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Personages:
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 


De legendarische titel is terug. Conan loopt schipbreuk. Zal de zee hem overwinnen waar geen zwaard het ooit kon?

Posted 17/02/2019 by

 
Full Article
 
 
I am alive!

En dat is Savage Sword of Conan zeker! Na de relaunch van Conan the Barbarian komt Marvel nu ook immers – samen met auteur Gerry Duggan (Infinity Wars) & Ron Garney (Amazing Spider-Man) – met deze vijfdelige minireeks:

Na een off-panel zeegevecht wordt Conan door een slavenschip opgepikt. Zwaar ziek overleeft hij op het nippertje en moet hij zien te ontkomen van wel erg vreemde slavenhandelaars. Hij grist een schatkist mee, maar die bevat iets heel anders dan hij had verwacht. De roep van het avontuur lokt hem onverbiddelijk verder, naar meer monsters en sexy vrouwen!

Plotmatig heeft het eerste nieuwe deel van Savage Sword of Conan niet veel om het lijf, een beetje zoals de barbaar in kwestie zelf. Het verhaal etaleert veelvuldig hoe onbezonnen, gewelddadig en vindingrijk Conan is. Hij ontmoet nog niet echt tegenstanders die op zijn niveau staan en maakt dus ook kort werk van iedereen die in zijn weg staat. De eerste tekenen van een buddy-cop plot device tonen zich wel: op het slavenschip is hij vastgeketend aan een lotgenoot, die ongetwijfeld in de loop van dit verhaal weerwerk zal bieden aan ten minste Conans onbezonnenheid.

Ook al raast het verhaal erdoorheen, heeft het voldoende momenten met actie zonder over het hoofd te zien dat er ook momenten moeten zijn waar karakter aan bod komt zonder dat er naar expositie of kromme dialogen moet gegrepen worden. Gerry Duggan heeft de subtiliteiten van Conans karakter goed begrepen en gezien dit vroeg in diens carrière speelt, moet je wat door de bravado en machismo graven om daar te geraken. Die balans lijkt goed te zitten.

Op het vlak van tekeningen levert Ron Garney puik werk, al zijn er enkele pagina’s waar het onafgewerkte, schetsmatige aspect van zijn er wel erg hard doorschemert. Op zo’n momenten lijkt het dat ook Richard Isanove ermee worstelt de tekeningen degelijk af te werken. Hij kiest voor een stijl vol aquarel-invloeden, wat de tekeningen heel erg ten goede komt en van Isanove zeker meer maakt dan een hulpje in de productie, maar een deel van het teken-team.

Garney staat voor deze titel op de schouders van regelrechte comics-titanen, meesters van illustratieve technieken John Buscema, Alfredo Alcala, Tony DeZuniga en Ernie Chan, om er maar enkele te noemen. Gezien Marvel zich speciaal de moeite getroost om de lezer ook wat wijs te maken dat dit in feite Legacy #236 is, komt de afwerking bij Garney helaas wat tekort, zeker wat consistentie betreft.

 

Net als Conan The Barbarian is dit een welkom weerzien en smaakt dit eerste deel zeker naar meer Hyboriaanse avonturen, bij Crom!

Savage Sword of Conan #1 bij Archonia

Comments

comments


nout

 
avatar
I do comics. All. The. Time.