Random Article


Review: Heroes in Crisis #5

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


De terugkeer van Blue Beetle en Booster Gold. De art van Clay Mann.

Op zijn slechtst


Verhaal begint terug wat te slabakken.


De geheimen van het DC-universum lekken op het internet in het vijfde deel van Heroes in Crisis, maar kan het event nog bekoren? Lees hier onze recensie…

Posted 01/02/2019 by

 
Full Article
 
 

I’m Batman. I don’t do press.

Wanneer het woord “Crisis” in een DC Comics-titel verschijnt, weet je dat het menens is. Heroes in Crisis is de volgende grote evenementreeks bij de uitgever en belooft het DC-universum alweer op zijn grondvesten te doen daveren. Makers Tom King (Batman, Vision) en Clay Mann (Superman, Action Comics) gaan geen grootse continuïteitsaanpassingen doen aan het multiversum, zoals het geval was bij een Crisis on Infinite Earths of Infinite Crisis, maar eerder een dieper, persoonlijker moordmysterie voorschotelen dat niet zonder gevolgen blijkt. Gelijkaardig aan wat Brad Meltzer in 2004 dus deed met het controversiële Identity Crisis.

Net zoals Identity Crisis, opent Heroes in Crisis met het onderzoek naar een moord. Sanctuary, het geheime toevluchtsoord dat Superman, Batman en Wonder Woman opgericht hebben voor superhelden met PTSS en andere aandoeningen, werd aangevallen. Alle aanwezigen zijn dood, waaronder ook enkele gekende DC-superhelden. De enigen die aan de slachtpartij ontsnapt zijn, zijn Harley Quinn en de doorheen de tijd reizende Booster Gold. Wie van hen is de moordenaar?

In dit vijfde deel nemen Booster Gold en Blue Beetle het heft in eigen handen, worden ze opgejaagd door Batgirl en Harley Quinn en is het geheim van Sanctuary gelekt in de media. Aan Superman en Wonder Woman om een statement voor de ogen van de wereld te maken en te tonen dat superhelden ook wel hun persoonlijke problemen kunnen hebben…

Schrijver Tom King gaat terug iets minder snel vooruit met de algemene plot, maar dat geeft meer tijd voor leuke karaktermomenten voor Batman, Superman en natuurlijk de terugkeer van de Blue Beetle/Booster Gold bromance uit Justice League International. We kunnen nu echter al voorspellen dat zowel Booster als Harley onschuldig zijn en de eigenlijke moordenaar zich spoedig zal openbaren. De Sanctuary-tapes zijn naar goede gewoonte ook weer van de partij, maar we beginnen te merken dat deze misschien beter als bijlage achteraan de comic zouden kunnen worden geplaatst om nog wat meer verhaal te hebben.

Heroes in Crisis #5 is wederom slechts een overgangsdeel waarin weinig gebeurt, maar is net voldoende om ons nog geïnteresseerd te houden in de laatste issues van het event.

Heroes in crisis #5 bij Archonia

REVIEW: HEROES IN CRISIS #1

REVIEW: HEROES IN CRISIS #2

REVIEW: HEROES IN CRISIS #3

REVIEW: HEROES IN CRISIS #4

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.