Random Article


Review: Friendly Neighborhood Spider-Man #1 (2019)

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Een herkenbare Spidey in een visueel aantrekkelijke comic met een terechte focus op Peter Parker.

Op zijn slechtst


De overkoepelende verhaallijn maakt ons nog niet meteen warm.


Is Tom Taylor de nieuwe Chip Zdarsky? En vervangt deze knappe Friendly Neighborhood Spider-Man de Spectacular-reeks? Lees hier onze recensie van het eerste nummer!

Posted 23/01/2019 by

 
Full Article
 
 
Merge left… But not after 2 p.m… Or if you’re a Sagittarius.

Marvel keert stukje bij beetje terug naar een herkenbare status-quo voor oudere Spider-Man-fans. Niet alleen is Mary Jane weer terug, maar ook bouwt de uitgeverij haar aanbod aan Spidey-titels weer uit. Net zoals het eerste volume (2005-2007) van Peter David zal ook deze Friendly Neighborhood Spider-Man van schrijver Tom Taylor en artiest Juann Cabal inzoomen op het persoonlijke leven van Peter Parker.

Openen doet de comic met een vertrouwde setting: een rondslingerende Spider-Man die New York City veilig houdt. Een korte reddingsactie en auto-ongeluk later snelt Spidey naar zijn appartement. Daar heeft hij immers beloofd om de buurvrouw wat te helpen.

Eens aangekomen hoort Peter Parker over een teruggetrokken vrouw in het gebouw die hij maar wat graag wil helpen. De mysterieuze buur heeft blijkbaar een superheld van doen & dat mag best een Avenger zijn. Het is het begin van een nieuw mysterie

Wat een eenvoudige en leuke Spider-Man-comic. Tom Taylor (het sterke X-Men Red) lijkt zich op te werpen als de vervanger van Chip Zdarsky en zijn Peter Parker: Spectacular-reeks. Net zoals in die populaire fan-favorite zoomt Taylor hier in op de man achter het masker & de vele problemen die het superheldendom veroorzaken. Om nog maar te zwijgen over die schokkende onthulling naar het einde toe en de impact die die zal hebben op het leven van Peter (spoilers!).

Cabals tekenwerk past dan weer prima bij zo’n comic en biedt zowel een heel herkenbare als een toegankelijke stijl. Ideaal voor zo’n debuut waar je lezers mee wil lokken. Opvallend zijn echter de felle en volle kleuren van Nolan Woodard.

 

Wie even wat anders wil dan de typische actie, is hier aan het goede adres en kan zo genieten van een o zo herkenbare Spidey. Peter is arm, goedlachs en steeds geëngageerd. Zo hebben we het graag!

Friendly Neighborhood Spider-Man bij Archonia

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.