Random Article


Comicbooklegende George Pérez kondigt zijn pensioen aan

 

Posted 20/01/2019 by

Gisterenavond kondigde George Pérez eindelijk aan wat velen al zagen aankomen. Na problemen met zijn gezondheid zal de levende legende op pensioen gaan. De afgelopen jaren snoeide Perez al (al dan niet omwille van politieke redenen) in zijn drukke agenda en conventiebezoeken. In 2015 kon je de man bijvoorbeeld nog ontmoeten op FACTS.

De Amerikaanse tekenaar staat bekend voor zijn werk op tal van superheldenklassiekers voor DC Comics en Marvel. Tot zijn vroege werk bij Marvel behoren al meteen kleppers als Fantastic Four en The Avengers in de jaren 70. In de jaren 80 ging hij een tikkeltje groter en werd hij de nieuwe artiest van DC’s Justice League of America. Ook kwam er een legendarische run met Marv Wolfman op The New Teen Titans bij. Pérez staat gekend voor zijn vermogen om immens veel personages op één pagina te krijgen en tekende in 1985 dan ook DC‘s grote Crisis on Infinite Earths, nog steeds het grootste superheldenevenement aller tijden waar Pérez zo ongeveer ieder DC-personage tot dan toe op papier zette. Alweer was dit een samenwerking met Marv Wolfman.

Pérez zou in de jaren 80 Wonder Woman van een reboot voorzien als tekenaar en schrijver en nam hij ook het vernieuwde Action Comics even over. Begin jaren 90 trok ie terug naar Marvel voor o.a. delen van The Infinity Gauntlet en Hulk: Future Imperfect. Eind jaren 90 zou hij het zeer geslaagde derde volume van The Avengers opstarten met Kurt Busiek, alsook de enorm succesvolle JLA/Avengers cross-over. Na een periode bij Gorilla Comics en CrossGen, met titels als Solus en zijn eigen creator-owned comic Crimson Plague, keerde hij terug naar DC voor o.a. Infinite Crisis (samen getekend met zijn “artistieke opvolger” Phil Jimenez), Final Crisis: Legion of 3 Worlds, New Teen Titans: Games en de herstart van de Superman-reeks onder de New 52.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.