Random Article


Marvel’s True Believers: Avengers comics in april bieden mogelijke spoilers voor Avengers: Endgame

 

Posted 12/01/2019 by

In april komt Marvel met een nieuwe reeks True Believers-comics op de proppen, special voor de release van Avengers: Endgame in de bioscoopzalen. Deze True Believers one-shots zijn in feite herdrukken van eerdere verhalen en samplers voor hun gebundelde edities aan de prijs van 1 dollar per stuk. De volledige lijst is als volgt:

  • TRUE BELIEVERS: AVENGERS – NEBULA #1: Reprinting material from Avengers (1963) #260 #35, #49
  • TRUE BELIEVERS: AVENGERS – THANOS VS. THE MARVEL UNIVERSE #1: Reprinting material from Infinity Gauntlet (1991) #4
  • TRUE BELIEVERS: RONIN #1: Reprinting material from New Avengers (2005) #30
  • TRUE BELIEVERS: AVENGERS – STORMBREAKER #1: Reprinting material from Thor (1966) #339
  • TRUE BELIEVERS: AVENGERS – THANOS & GAMORA #1: Reprinting material from Warlock and the Infinity Watch #9
  • TRUE BELIEVERS: AVENGERS – ENDGAME! #1: Reprinting material from Avengers (1963) #71
  • TRUE BELIEVERS: AVENGERS – THE GATHERER’S SAGA #1: Reprinting material from Avengers (1963) #343
  • TRUE BELIEVERS: THANOS: THE FINAL BATTLE #1: Reprinting material from Infinity Gauntlet (1991) #6

Terwijl het merendeel hiervan logisch zijn voor de eindstrijd tussen de Avengers en Thanos, het debuut van Hawkeye (Jeremy Renner) als Ronin, de vader-dochterrelatie tussen Thanos en Gamora, het debuut van Thor’s nieuwe hamer Stormbreaker en de geschiedenis van Nebula, vallen twee comics toch wel op. Die Avengers #343 (1992) bijvoorbeeld, waarin Earth’s Mightiest Heroes te maken krijgen met de Gatherers – voormalige Avengers uit alternatieve realiteiten die de vernietiging van hun universa hebben overleefd. Ook Avengers #71 (1969) valt op. De comic deelt misschien wel dezelfde titel als de film, maar het verhaal hierin draaide om een strijd tussen de Avengers en hun voorgangers van de Invaders. Beide comics kennen dus gevechten tussen de Avengers uit het heden en de Avengers uit het verleden. Tegelijk kende deze laatste comic een zeer grote rol voor de Black Knight, wiens Marvel-solofilm voorlopig slechts een gerucht is en dewelke in de films banden zou hebben met het Quantum Realm – dat dan weer een zeer grote rol zou spelen in Endgame.

Marvel lijkt ook wel op de hoogte te zijn van mogelijke spoilers voor de film, vermits er nog twee voorlopig onbekende Avengers: True Believers-herdrukken gepland staan voor april, maar het is altijd leuk om te speculeren. Avengers: Endgame verschijnt op 26 april in de bioscoopzalen.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.