Random Article


Brian Michael Bendis teaset de terugkeer van DC’s Legion of Super-Heroes bij Wonder Comics

 

Posted 11/01/2019 by

Deze week gingen de eerste titels van Wonder Comics, de aparte imprint bij DC Comics gericht op tieners en gecureerd door Brian Michael Bendis, van start. Zoals de schrijver elk jaar doet, postte hij op Instagram enkele cryptische teasers voor zijn plannen bij DC in 2019. Zoals verwacht, is het futuristische tienersuperheldenteam Legion of Super-Heroes prominent aanwezig. Hierdoor denken velen dat Bendis later dit jaar een nieuwe Legion of Super-Heroes-serie zal starten onder de Wonder Comics-banner.

Het Legion of Super-Heroes verscheen voor het eerst in 1958 en gaat traditioneel over een intergalactisch team tienersuperhelden afkomstig van verschillende planeten. De reeksen spelen zich steevast af in de 30ste en 31ste eeuw van het DC-universum. En vermits dat universum al talrijke keren werd aangepast in het heden, hebben de Legion-series al heel wat reboots en relaunches achter de rug. De laatste dateerde uit DC’s New 52 in 2011. Ondertussen werkt Bendis al enigszins toe naar een terugkeer van het Legion in de Superman– en Action Comics-series, alsook het zopas gestarte Young Justice. Ook de DC Rebirth-series van Batman, The Flash en eventreeks Doomsday Clock droppen meermaals hints naar het Legion of Super-Heroes met de optredens van oprichtend lid Saturn Girl.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.