Random Article


Nieuwe Peter Cannon: Thunderbolt bij Dynamite Entertainment is wederom een pseudo-sequel tot Watchmen

 

Posted 07/01/2019 by

Eind deze maand start Dynamite Entertainment met een nieuwe Peter Cannon: Thunderbolt-serie, gebaseerd op de gekostumeerde avonturier en vigilante die voor het eerst verscheen in 1966 bij Charlton Comics (later opgekocht door DC). Als één van de bekende namen uit de Charlton Comics-stal, was Thunderbolt één van de inspiraties voor de hoofdpersonages uit de comicbookklassieker Watchmen (1986). Adrian Veidt/Ozymandias uit Watchmen werd rechtstreeks gebaseerd op Peter Cannon en met de huidige Watchmen-sequelgekte (DC’s Doomsday Clock, HBO’s opkomende Watchmen tv-serie) komt het als geen verrassing dat de nieuwe Thunderbolt-reeks op zijn beurt inspiratie haalt uit het werk van Alan Moore en Dave Gibbons.

Gelijkaardig aan wat Grant Morrison en Frank Quitely in 2015 deden in DC’s The Multiversity: Pax Americana met diezelfde Charlton-helden, zullen schrijver Kieron Gillen (The Wicked + The Divine, Phonogram) en artiest Caspar Wijngaard (Killtopia, Angelic) dus hun eigen versie van (en antwoord op) Watchmen maken. Verwacht dus ook het gekende 9-panel grid, een politiek geladen superheldendeconstructie in een realistische setting, maar ook zaken als alternatieve dimensies en dubbelgangers. We zijn alvast benieuwd. Peter Cannon: Thunderbolt #1 ligt op 30 januari in de winkelrekken.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.